Viral

Meng4muk ‘bid’ harga terlalu mur4h, peniaga bundle bertind4k koyakkan baju jualan

Baru-baru ini, seorang peniaga pakaian bundle menjadi perhatian netizen di laman sosial apabila dia bertindak mem4rahi pelanggannya yang meletakkan harga mvrah berbanding harga disasarkannya terhadap sehelai baju berjenama Adidas.

Menerusi perkongsian yang dimuat naik oleh @AsyrafRosli_ di laman Twitternya, kelihatan seorang lelaki sedang membuat siaran secara langsung yang menjual pakaian bundlenya di dalam sebuah bilik.

 

Difahamkan, lelaki terbabit telah memberi peluang kepada pembeli untuk membuka harga bagi sehelai baju berjenama Adidas berwarna biru.

Bagaimanapun, secara tiba-tiba lelaki itu ber4ng apabila melihat harga yang diletakkan oleh pembeli dimana dia menyifatkan harga yang ditawarkan sangat rendah berbanding harga yang disasarkannya.

   

Katanya, tiada penjual lain yang akan menjual baju Adidas tersebut pada harga RM40 malah, dia sudah berpvtus as4 untuk menjual pakaian bundle memandangkan sikap pembeli sentiasa mahukan harga yang tidak mendatangkan keuntungan.

 

Sejurus itu, dia terus bert1ndak memij4k serta meng0yakkan dua helai baju tersebut sambil memaki h4mun kepada pembeli yang ada pada ketika itu.

Aku rasa dia ni tak faham lah harga ‘bid’ tu apa

Tindakan gan4s lelaki itu telah mengundang pelbagai reaksi netizen dimana mereka menyifatkan dia sendiri tidak memahami erti ‘bid’ harga kerana sepatutnya dia sebagai penjual perlu meletakkan harga tapak kepada pembeli.

Kalau p4nas b4ran macam ni, baik tak payah berniaga..rugi je!

Bahkan, mereka tidak bersetuju dengan perbuatan yang dilakukan oleh lelaki itu kerana ia hanya mendatangkan kerugian serta men4kutkan pembeli yang lain. Seharusnya, dia perlu lebih bersabar dalam melayani pelanggan dalam urusan jual beli.

Sumber: Twitter @AsyrafRosli_

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button