VIRAL

Duet dengan Sarah Suhairi, selamba minta Caliph Buskers ‘D Minor’… pelajar ini sebenarnya bukan biasa-biasa, dapat peluang ke kejohanan dunia

GARA-gara terlalu berani untuk menyanyi di khayalak ramai bersama penyanyi terkenal, seorang pemuda sekelip mata menjadi perhatian ramai. Menerusi video yang mula tular pada Ahad, pelajar Universiti Teknologi Mara (UiTM) itu menawarkan diri untuk berduet bersama penyanyi Sarah Suhairi selepas peluang itu diberikan kepada hadirin oleh dua pengacara program, Sherry Alhadad dan Haziq Hot FM. …

‘8 Bulan Sabar Cari Duit Sendiri’ – Bapa Terharu Netizen Sanggup Jual Barang Kesayangan Demi Ainul

Baru-baru ini viral kisah adik Ainul Mardhiah yang mengalami ketumbuhan di bahagian mulutnya sejak dari kecil. Bayi yang baru berusia 8 bulan menjadi perhatian ramai yang rata-ratanya sebak melihat derita yang ditanggung Ainul. Paling menyedihkan apabila ada segelintir netizen yang sanggup berkorban menjual harta kesayangan demi membantu bayi comel ini. Terbaru, ayah kepada bayi ini Ahmad …

‘Tak Berdendam Cuma Sedih’ – pegawai keselamatan

Semalam viral video seorang artis lelaki bertengkar dan menumbuk pengawal keselamatan di Acacia Park Desa Jati Nilai Negeri Sembilan. Berikutan itu, pengawal keselamatan berumur 70 tahun itu cedera di muka dan pinggang. Menerusi Harian Metro, pengawal keselamatan yang dikenali sebagai Yahya Manaf tidak menyimpan sebarang dendam namun sedih. Mintanya daftar terlebih dahulu   Menjelaskan perkara …

Gadis Nekad Kurus Selepas ‘Patah Hati’, Hasilnya.. Kurus & Cantik!

Untuk mendapatkan berat dan bentuk badan ideal bukanlah sesuatu yang mudah. Seseorang hendaklah nekad dan mencuba sehabis baik sehingga impian menjadi kenyataan. Seperti yang dikongsi gadis comel ini di Twitter, dia hilang hampir 30kg dalam masa lebih setahun. Memang nampak berbeza dan semakin cantik! Dari 84kg ke 58kg after all the heartbreak pic.twitter.com/nQEuiBKAiJ — MINNIE …

[FOTO] Diusung Naik Tandu, Pengantin Angkat Tema Melayu Klasik. Goodies Paling Rare!

Setiap pasangan yang ingin melangsungkan majlis perkahwinan biasanya akan memilih tema-tema tertentu. Sesuatu tema adalah penting kerana ia berkait rapat dengan pelbagai aspek persiapan yang akan dilakukan seperti rekaan busana, pelamin, makanan dan sebagainya. Ibarat suasana kampung zaman 50-an   Seperti pengguna Facebook, Fitrin Ruslee kongsi beberapa foto majlis perkahwinan bertemakan Melayu klasik 50-an yang ternyata …

Awas ‘moodnya’ tak baik! Ibu jawab kenapa ‘Inspektor Matin’ muka masam

“AWAS, jangan bergerak!” Mungkin itulah kata-kata yang akan dikeluarkan oleh Inspektor Matin sekiranya bergelar seorang pegawai polis suatu hari nanti. Beberapa gambar seorang kanak-kanak lelaki berusia empat tahun memakai uniform polis berpangkat inspektor tular di media sosial. Tambah mencuit hati, anak kepada anggota polis Koperal Muhamad Hafizi Mat Deris, 31, yang bertugas di Balai Polis …

“Pakcik ni Allahu baik sangat” – Netizen Terharu Lihat Kegigihan Mualaf Cina Ini Buka Restoran, Bersungguh Jaga Pelanggan

Admin sebenarnya kalau ada kesempatan memang nak bantu penjual-penjual kat luar sana, promosi restoran atau bisnes mereka supaya lebih maju dan gempak. Usaha peniaga ni nak bangkit dan berjaya bukanlah senang. Banyak jatuh bangunnya. Macam contoh kisah yang dikongsikan seorang netizen bernama Balqis ini di Twitter, berkenaan seorang pakcik mualaf Cina yang buka restoran masakan …

[VIDEO] Persembahan 4 Gadis Malaysia Ini Terima ‘Standing Ovation’ Di Asia’s Got Talent

Jarang sekali kita nak lihat peserta dari Malaysia melepasi cabaran atau join pertandingan terkenal ini, Asia’s Got Talent. Tapi kali ini korang jangan terkejut! Empat gadis berhijab yang digelar NAMA ini telah membawa nama Malaysia ke mata dunia. Menerusi perkongsian yang viral di Twitter, kumpulan ini telah menarik perhatian bukan saja penonton tapi juri dan netizen …