Viral

“Kembang tekak aku” – Ramai L0ya Tekak Tengok Wanita Ini Makan Dengan Kuku Panjang

Di TikTok, seorang wanita mengundang kecaman ramai gara-gara menyimpan kuku terlalu panjang. Dalam satu rakaman video, wanita itu dilihat makan di sebuah restoran menggunakan tangan menyebabkan ramai berasa loya.

 

Walaupun sudah dinasihati, wanita itu dipercayai tidak mengendahkan kata-kata orang ramai. Malah, dia mempertahankan diri menyatakan perkara itu tidak menjejaskan sesiapa.

Meninjau ke ruangan komen, orang ramai mempertikaikan bagaimana wanita ini menguruskan diri sendiri dengan keadaan kukunya begitu. Macam mana nak cebok tu?

 

Di Youtube, pendakwah Ustaz Azhar Idrus ada menerangkan hukum menyimpan kuku. Menurut beliau, adalah sunnah jika kuku dipotong pendek dan harus jika kuku tidak melebihi tangan.

Jika kuku lebih daripada tangan sendiri, ada sesetengah ulama berkata ianya makruh. Manakala jika kuku terlalu panjang menyamai orang kafir, hukumnya adalah haram.

Kredit: TikTok @dewiyahya_79 | Youtube

Sumber: Ohmedia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan d

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button