Uncategorized

“Name pun khunsa, kecantikkan tu memang sesuatu lah kan!” – Lepas Safiey, Sajat Pula Sahut #10YearsChallenge

Mesti korang up to date dengan apa yang tengah trending di media sosial kan? Sejak beberapa hari lepas, ramai betul yang upload gambar #10YearsChallenge di profil masing-masing. Admin yakin korang pun dah buat sama kan? Kalau kita perhatikan, gambar transformasi 10 tahun lepas ini mendapat sambutan hangat termasuklah golongan-golongan terkenal macam artis bahkan influencer.  Tapi apa yang menarik perhatian admin, netizen begitu excited nak tengok #10YearsChallenge Safiey Illias …

Sultan Ibrahim pandu Proton Saga hantar Tun M ke LTAS

JOHOR BAHRU 10 Jan. – Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar berkenan menghantar Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad ke Lapangan Terbang Antarabangsa Senai (LTAS) dekat sini dengan menaiki kereta Proton Saga edisi pertama. Sultan Ibrahim memandu sendiri kenderaan berwarna biru muda itu sambil ditemani Mahathir yang duduk di kerusi penumpang hadapan.  Kereta dengan nombor …

“Persatuan ex-ex Sufian” – Netizen Terkejut Elfira Loy Jemput Ex Sufian Suhaimi Ke Majlis Perkahwinannya

Meskipun perkahwinan Elfira Loy dah berlalu lebih seminggu yang lepas, netizen sampai sekarang masih tak habis-habis membawang mengenainya. Terbaru sebentar tadi, pengantin baru Elfira Loy telah memuat naik sekeping gambarnya di Instagram bersama seorang gadis yang dahulunya dikenali sebagai bekas kekasih Sufian Suhaimi. Wow!  “Kita kenal cara lain tapi hikmah perkenalan itu ke arah lain”  Kalau sebelum ni posting Elfira kat …

Mufti ajak ‘mengeteh’, akhirnya ini respon Safiey Ilias

SELEPAS tiga hari berdiam diri, usahawan kosmetik, Safiey Ilias akhirnya bersuara memberi respons mengenai jemputan Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri untuk mengadakan pertemuan bersama. Safiey atau nama sebenarnya Mohd Saifuddin Ilias lebih menekankan tentang jangkaan yang bakal dihadapinya selepas pertemuan tersebut. “Bukan tak nak jumpa mufti, tapi nanti masyarakat suka ‘expect too …

Gema selawat di Dataran Kemerdekaan

SHAH ALAM: Dataran Kemerdekaan di sini, bergema dengan selawat dan bacaan doa menjelang tahun baharu sebagai tanda kesyukuran kerana diberi rahmat oleh Allah untuk melangkah ke tahun 2019. Sambutan tahun baharu pada kali ini menekankan pengisian berbentuk islamik supaya lebih banyak kebaikan yang dapat diperoleh masyarakat di seluruh Selangor. Program Selangor Berselawat 2019 itu disertai …

“Arif Jiwa masih kanak-kanak tak tahu bezakan main dan bulii” – Asyraf Khalid minta maaf

ANAK tiri Datuk Seri Siti Nurhaliza iaitu Asyraf Khalid menjelaskan anaknya Arif Jiwa masih seorang kanak-kanak yang tidak memahami antara bermain atau membuli. Asyraf menerusi Twitter miliknya membalas komen seorang individu yang menuduh Arif yang baharu berusia setahun itu membuli seorang kanak-kanak lain. “Maaf tentang perkara itu, Arif hanya seorang budak lelaki. Dia tidak faham perbezaan …

Chef Wan Anggap Sambal Tumis Nasi Lemak AirAsia Menjijikan

Datuk Chef Wan mengkritik sambal tumis nasi lemak yang dihidangkan dalam AirAsia Premium Lounge di KLIA 2. Melalui Instagram beliau, Chef Wan menyatakan kekesalan beliau terhadap hidangan tersebut yang disifatkan ‘menjijikkan’ memandangkan AirAsia merupakan syarikat penerbangan kebanggan negara untuk menjaga imej Malaysia dengan menyediakan makanan tempatan. Chef Wan turut menyatakan dia akan panjangkan aduan ini kepada CEO Kumpulan AirAsia, Tan Sri …

Agama Dipersoal, Ini Jawapan Mona Allen

Pelakon Mona Allen mendedahkan dia mempunyai darah campuran yang dimiliki daripada datuk dan neneknya. Selepas menerima banyak persoalan mengenai wajah pan asia yang dimilikinya, Mona memberitahu menerusi Instagram (IG) Story miliknya bahawa datuknya merupakan orang Inggeris berasal dari Scotland dan berkahwin dengan neneknya orang Melayu tempatan. Selain itu, Mona memberitahu dia dilahirkan di Pulau Pinang …

“Alhamdulillah, Fateh Dah Sunat,” – Adam Corrie Dah Khatankan Anak Cecah Usia 5 Bulan

Pelakon, Adam Corrie berkongsi beberapa foto saat anak sulungnya, Adam Fateh Lee yang baru berusia 5 bulan disunatkan di sebuah hospital swasta. Di ruangan kapsyen, Adam juga sempat berkongsi pengalamannya bersunat ketika berumur 38 tahun. “Alhamdulillah Fateh @adamfatehlee Dah Sunat/ berkhatan. Fateh kuat, ini muka belum Ssunat, gambar ke 2 ready Dah nk kena Sunat …

Semakin Cantik! 4 Selebriti Ini Putuskan Berhijab di Tahun 2018

Berita mengenai artis Malaysia yang memutuskan untuk berhijab menjadi fenomena kebelakangan ini. Hingga akhir Disember 2018, ada empat artis popular yang rasmi berhijab. Keputusan mereka berhijab kebiasaanya dapat dihidu menerusi posting foto mereka dalam akaun Instagram. Lebih menarik,  fesyen yang mereka kenakan pun tetap stylish dan simple, namun tetap mengikuti perkembangan zaman terkini. Keempat artis ini juga sering …