Alarm kereta berbunyi tengah malam, lelaki bersyukur tidak keluar periksa kereta…

Modus operandi penjenayah pada masa kini sememangnya makin licik. Macam-macam cara dan teknik yang difikirkan oleh mereka untuk memastikan operasi mereka berjaya. Kejadian terbaru ini berlaku pada malam tadi dan telah dikongsikan oleh pengguna Facebook yang bernama Abdul Kareem Firdaus. Dia menceritakan bagaimana alarm keretanya berbunyi pada pukul 2 pagi dan pintu kereta lagi satu terbuka.   …

Sebak Tengok Achey Terima Kejutan Dari Isteri

Kehidupan pelawak Achey dan isteri, Nor Hasanah kini semakin bermakna dengan kehadiran Nur Tiara Zinnirah sebagai penyeri dalam rumah tangga mereka. Lebih bermakna lagi apabila Nor Hasanah membuat kejutan dengan menghadiahkan sesuatu yang bernilai buat Achey sempena ulang tahun kelahirannya hari ini. Tiada apa yang dapat menggambarkan perasaan Achey ketika mendapat kejutan. Admin sebak melihat momen …

[VIDEO] Giliran Siti Sarah ‘Balas Dendam Pada Shuib’, Sumpah Kelakar!

Jika sebelum ini viral video penyanyi Siti Sarah yang ‘ditinggalkan’ suami akibat asyik membuat #kekechallenge di luar kereta, kali ini giliran Sarah pula melakukan perkara sama buat suaminya itu. Tidak hanya berdiam diri, penyanyi yang popular dengan lagu Semakin itu akhirnya ‘membalas dendam’ terhadap suaminya. Video tersebut ada dimuatkan penyanyi itu menerusi entri di Instagram. …

Enggan komen ibu tiri tapi Nabila Huda mengaku rindu Amy Search, dah 3 tahun tak jumpa

PELAKON Nabila Huda enggan mengulas isu hubungan dengan dia ibu tirinya Nourish selepas memuat naik status kontroversi baru-baru ini. Nabila berkata, dia tidak mahu membesarkan perkara berkenaan demi menjaga hati ramai pihak. “Kalau boleh saya tidak mahu komen apa-apa tentang perkara itu. Cuma saya minta doakan sahaja yang baik-baik. ARTIKEL BERKAITAN: Perkara memalukan Nabila Huda dipaksa jadi …

Muridku suamiku, cikguku isteriku…

Siapa yang sangka insan yang bergelar guru kita pada suatu ketika dahulu, akhirnya bergelar pasangan kita sendiri. Begitulah real-life experience pasangan ini apabila beliau berkahwin dengan gurunya sendiri. Kebiasaanya kita hanya mendengar yang guru lelak yangi berkahwin dengan pelajar wanita mereka, namun kali ini, ianya berbeza. Pasangan yang dikenal sebagai Aisyah dan Hazim ini berasal daripada Pulau Pinang. Mereka …

“Saya tak naz4k, pandai-pandai jer cakap hidup tak lama” – Ardell Aryana

PELAKON Ardell Aryana memberitahu keadaan kesihatannya tidak seteruk yang difikirkan netizen. Pelakon yang dikhabarkan menderita kanser itu berkata, penyakit yang dihidapinya belum sampai tahap kritikal mahupun nazak. Dia bagaimanapun mengakui ajal dan maut itu ketentuan Allah. ARTIKEL BERKAITAN: Ardell kini berkerusi roda, netizen beri kata semangat “Ajal maut bukan di tangan kita dik, bukan sebab penyakit …

Penuh kasih sayang! Suami sambut hari jadi Shila Amzah

Tidak dinafikan nama Shila Amzah sangat dikenali dalam industri muzik di peringkat global apabila bakatnya dihargai dalam Asian Wave, sebuah pertandingan nyanyian di China beberapa tahun lalu. Baru-baru ini setelah selesai membuat persembahan di Beijing, penyanyi yang mencipta nama menerusi lagu Yang Teristimewa itu telah menyambut ulang tahun kelahirannya yang ke-28. Namun apa yang istimewa …

Demi anak, Suhaimi & Ina berpindah ke Kelantan

Walaupun bergelar seorang selebriti, ia tidak menghalang niat seseorang individu untuk melakukan penghijrahan bagi mendapatkan kehidupan yang lebih baik. Bagi bekas ahli kumpulan nasyid popular In-Team iaitu Suhaimi Saad, dia mempunyai alasan tersendiri apabila sudah setahun berhijrah bersama keluarga dan menetap di Kota Bharu, Kelantan. Menurut laporan Sinar Harian Online, penyanyi berusia 38 tahun itu …

Belajar dua tahun je, anak bekas pembaca berita dapat keputusan ‘power’

Memang sukar untuk berjumpa dengan wanita yang memiliki ‘beauty with brain’ pada masa kini, dimana kecantikan seiring dengan ilmu pengetahuan yang ada dengan menonjolkan personaliti diri dan memberikan inspirasi buat individu lain. Baru-baru ini, seorang gadis Sarah Amanda berjaya mendapat perhatian netizen di Twitter apabila mendapat keputusan cemerlang dalam pengajiannya di University of West England. …

Tak mahu anak rasa tersisih, bapa tunggal pakai baju wanita sempena sambutan Hari Ibu di sekolah anak

Hari Ibu sememangnya suatu hari yang meriah disambut oleh rakyat Malaysia. Hari Ibu merupakan hari yang disambut demi menghargai jasa dan segala penat lelah ibu membesarkan kita. Isteri sudah tiada, ayah memakai baju wanita sempena sambutan Hari Ibu di sekolah anaknya Lelaki pakai baju wanita untuk ganti tempat ibu setelah isterinya meninggal dunia Walaupun Malaysia …