Hiburan

(VIDEO) “Saya pak4i baju kurung pun 0rang kata s3ksi”, Reaksi Nadia Brian Buat Ramai Tak Sangka. .

Pelakon Nadia Brian memberi.tahu sejak dari awal pembabit4n dalam industri seni, ramai menyifat.kan dirinya sebagai se0rang wanita yang s3ksi.

Menerima sebar4ng teguran dengan hati ter.buka, Nadia atau Nadia Najwa Mohamed Rashidi, 32, mengangg4p kriti.kan itu sebagai pendor0ng untuk dia berub4h menj4di individu lebih baik selep4s ini.

“Dari awal kemun.culan 0rang kata saya very feminin dan s3ksi… saya pakai baju kurung pun 0rang kata s3ksi.

“S3ksi itu sang4t umum tapi mung.kin sebab ada terded4h sedikit 0rang dah anggap itu s3ksi.

“Kita kena angg4p bila terima segala k0men anggap sahaja ke arah p0sitif sebab mungkin mereka bim.bang tentang diri kita,” katanya kepada mStar.

Dalam perkem.bangan lain, Nadia turut menj4di salah se0rang pelak0n dalam filem Eva ber.sama Nadia Aqilah, Shamshul Danish, Hasnul Rahmat, Jay Iswazir dan ram4i lagi yang bak4l ditayang.kan di pawagam bermula 26 Januari 2023.

Video

Sebelum ini, Nadia pern4h menjadi mangsa kec4man setelah dia mengena.kan baju merah jambu dengan rekaan terlalu ‘men0njol’ di bahagian d4danya.

Nadia Brian pernah berdepan tr4uma semasa kecil… “Bukan nak buka alb keluarga”

DI SEBALIK karakter ceria, siapa sangka pelakon Nadia Brian pernah membesar dalam persekitaran keluarga bermasalah sehingga berdepan tr4uma semasa masih kanak-kanak.

Menurut Nadia, 31, ketika itu dia melihat sendiri cabaran alam perkahwinan dilalui oleh orang tuanya, namun pengalaman hltam itu sama sekali tidak membuatkan dia membenci bapanya.

“Saya bukan nak buka alb keluarga tetapi ini adalah sebagai pengajaran terhadap isu gangguan ment4l. Malah, apa yang berlaku tidak membuatkan saya membenci bapa.

Nadia Brian tidak mahu buka alb bapa.

“Saya percaya apa yang berlaku ada hikmah. Lagipun itu kejadian lama, saya pandang positif. Buat apa nak susah hati perkara lepas. Dalam hidup ini satu saja yang saya mahukan iaitu ketenangan.

“Tenang itu mahal. Bila tenang nak buat apa kerja pun boleh,” katanya kepada mStar.

Nadia berkongsi mengenai perkara itu semasa sidang media filem Eva yang diadakan di Kuala Lumpur pada Isnin.

Dalam pada itu, Nadia berkata perkongsiannya itu bukanlah bertujuan untuk membuka pekung ibu bapanya tetapi kerana mahu memberikan pengajaran kepada orang ramai.

Ini kerana isu keg4nasan rumah tangga boleh memberikan kesan kepada tumbesaran dan perjalanan hidup anak-anak.

“Mak saya pernah menderlta akibat keg4nasan rumah tangga selama 14 tahun dan dalam tempoh itu mak saya pernah beberapa kali dimasukkan ke hospital.

Saya akui secara tak langsung turut terkesan tr4uma disebabkan masalah rumah tangga ibu bapa.

NADIA BRIAN

PELAKON

“Malah kejadian yang berlaku, pernah dipaparkan dalam sebuah program televisyen serta menarik perhatian bekas Menteri Perpaduan Negara dan Pembangunan Sosial pada tahun 90-an iaitu Allahyarham Tan Sri Napsiah Omar.

“Saya akui secara tak langsung turut terkesan tr4uma disebabkan masalah rumah tangga ibu bapa dan tidak tahu sebenarnya saya mengalami masalah kesihatan ment4l ketika itu,” katanya lagi.

Mengambil pengajaran daripada pengalaman hidupnya, Nadia ingin memberi kesedaran kepada orang ramai menerusi filem Eva yang turut mengangkat tema kesihatan ment4l.

Nadia Brian ingin didik masyarakat tentang kesihatan mental.

“Sebagai pelakon saya percaya kita boleh memainkan peranan dalam mendidik masyarakat terhadap isu kesihatan ment4l. Lagipun nakshah ini sarat dengan mesej positif mengenai isu ini.

“Industri seni juga kehausan cerita yang berilmiah dan bermanfaat,” ujarnya.

Bercakap mengenai filem Eva, Nadia memegang watak doktor psikologi bernama Elly.

Filem terbitan D’ Alphalegacy Sdn Bhd dan arahan Suhaiza Aziz ini bakal ditayangkan di pawagam pada 26 Januari ini.

Selain Nadia Brian, filem ini turut dibintangi oleh Nadia Aqilah, Shamsul Danish, Datuk Jaluddin Hasaan, Hasnul Rahmat, Jay Iswazir dan Tony Eusoff.

Sumber: mStar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button