Hiburan

Baru je Aliff Sykrii nyanyi sikit masa ‘live’, sekali ini tindakan hos program buat ramai yang sokong

Usahawan kosmetik penuh kontr0versi, Datuk Seri Aliff Syukri baru-baru ini menerima kec4man bert4lu-t4lu daripada netizen dan penyanyi tempatan berikutan pelancaran lagu terbarunya yang berjudul Baby Sayang.

Tohm4han demi tohm4han diterima Aliff Syukri namun ia tidak membuatkan dia berhenti dan lelah untuk meneruskan rangka promosi karya duetnya bersama penyanyi Baby Shima itu.

Terbaru, pengusaha kosmetik itu telah dijemput dalam sebuah rancangan bual bicara Selamat Pagi Malaysia di saluran RTM bagi tujuan promosi produk namun dia dilihat sempat ‘meny3lit’ dan menyanyikan lagu Baby Sayang.

Namun begitu, belum sempat 2 baris lagu Baby Sayang dinyanyikan oleh Aliff Syukri, hos program tersebut tiba-tiba sahaja ‘mem0tong’ dan mencel4h dengan bertanyakan soalan lain.

 

Aku tak nak apa-apa nak confident level dia je, mana nak dapat?

Menjengah ke ruangan komen video yang dimuat naik di TikTok itu, rata-rata netizen terhibur dengan tindakan spontan pengacara berkenaan.

Dalam pada itu, ramai warga maya tampil memberi nasihat agar Aliff Syukri memperbaiki vokal sebelum tampil menyanyi secara ‘live’ di hadapan orang lain.

Sebelum ini usahawan kosmetik itu melabelkan dirinya sebagai penyanyi nombor satu Malaysia berikutan kejayaan lagu terbarunya itu telah ‘trending’ di YouTube.

Lagu Baby Sayang hasil duet Aliff Syukri bersama Baby Shima telah menerima kec4man hebat daripada netizen gara-gara video muzik yang didakwa tidak sesuai untuk ditonton oleh orang ramai.

Kuala Lumpur: Datuk Seri Aliff Syukri, 35, tidak lagi menjadi penyanyi nombor satu negara seperti yang diiktirafnya sendiri sebelum ini.

Ia selepas kedudukan tempat pertama carta trending YouTube dir4mpas artis bertaraf antarabangsa BLACKPINK menerusi lagu terbaharu mereka Pink Venom sejak mula dilancarkan tiga hari lalu.

Video muzik (MV) rasmi kumpulan asal Korea Selatan itu sudah mencecah lebih 175 juta tontonan, manakala MV lagu Baby Sayang duet bersama Baby Shima kini jatvh di tempat kedua dengan hanya 1 juta tontonan.

Sementara itu, di aplikasi TikTok tul4r apabila seorang pengguna mended4hkan dakwaan Aliff yang mengatakan dirinya penyanyi nombor satu selepas MV lagunya mengal4hkan BLACKPINK adalah satu kesilapan.

Menerusi hantaran video dimuat naik pengguna @alexhkf ketika itu hanya membabitkan teaser video muzik lagu Pink Venom dan bukan video muzik rasmi.

“Bang yang tu teaser saja. Ini baru ‘views’ yang betul. Jangan malvkan kita ‘please’,” katanya.

Dipaparkan ketika itu tontonan MV Pink Venom sudah mencecah 49 juta tontonan hanya selepas sembilan jam ia dilancarkan.

Terdahulu, akhbar ini melaporkan Aliff menyifatkan rakyat Malaysia tidak tahu menilai bakatnya sebagai penyanyi nombor satu negara kerana semua 10 lagu pernah dihasilkannya selama ini sentiasa ‘trending’ di YouTube.

Aliff atau nama sebenarnya Aliff Syukri Kamarzaman ketika ditemui berkata, dia mengaku dirinya sebagai penyanyi nombor satu kerana memang layak dengan gelaran itu disebabkan pencapaian lagu yang sentiasa ‘trending’ di platform digital.

Awie sebelum ini meluahkan rasa kesal dan menganggap industri seni ‘dil4curkan’ oleh segelintir usahawan yang cuba memasuki industri hiburan dengan bergelar penyanyi.

“Kalau benda tak sihat ini berlaku, apa nak jadi dengan penyanyi yang berhempaas pulas dalam kerjaya mereka? Kami seolah-olah ditolak ke tepi,” ujarnya.

“Saya sudah rasa naik turun dalam industri ini. Memang terkilan apabila perkara sebegini berlaku.

“Transformasi dan permainan wang menjadi masalah dan mengizinkan isu sebegini terjadi,” ujarnya.

Sebelum ini, Awie menerusi laporan mStar meluahkan rasa kesal dan menganggap industri seni ‘dilacurkan’ oleh segelintir usahawan yang cuba memasuki industri hiburan dengan bergelar penyanyi.

Kata Awie, industri muzik kini rosak selepas kemunculan lagu-lagu yang dinyanyikan oleh seseorang tiada bakat.

Sumber: https://www.tiktok.com/@tikuscomel_xo, HM, beautifulnara

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button