Hiburan

Tak pernah tinggal walaupun sak1t, Nenek Neel0fa k0ngsi amaIan harian penawar semua penyak1t

Nenek kepada pelak0n dan usah4wan, Noor Neelofa iaitu Bibi Khoteja Yusof memberitahu dia tet4p membaca al-Quran dalam keh1dupan seharian meskipun berada dalam keadaan sak1t.

Al-Quran penaw4r semua penyak1t

Menerusi lap0ran Sinar Harian, Bibi Khoteja berkata dia pernah menjalani pembed4han sebelum ini, n4mun dia tetap istiqamah membaca al-Quran. Ini kerana al-Quran merupakan penaw4r terbaik untuk semua penyak1t.

Selepas menjal4ni pembed4han, saya tetap meneruskan membaca dan t1dak pernah tinggal baca al-Quran. Jika keadaan sak1t sangat, saya tetap mengikuti aj4ran al-Quran di televisyen dan mendengar ayat-ayat suc1 al-Quran.

Tambah w4rga emas yang berusia 77 tahun itu, dia turut menjemput dan menambah guru mengaj4r al-Quran untuk datang mengajarnya tatkala keadaan kes1hatan tidak baik.

Saya sak1t tetapi guru al-Quran datang mengajar. Saya belajar dengan guru ag4ma untuk menambah ilmu untuk tahu makna, 1ngat dan hafal al-Quran.

Bercerita mengenai Majlis K0nv0kesyen Khatam Tadabbur My #QuranTime 1.0 di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, semalam, Bibi Khoteja meny1fatkan majlis tersebut amat bermanfaat untuk membud4yakan bacaan al-Quran dalam kalangan masyarakat di seluruh negara.

Sumber: Sinar Harian, Oh Bulan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button