Viral

Kedai makan tak laku, seorang pelanggan pun tiada… Hasrat wanita minta edit gambar macam gerai viral sentuh hati netizen

HASRAT hati seorang peniaga sebuah kedai makan meruntun jiwa pelayar Facebook.

Menerusi grup Facebook Edit Apa Hari Ni (EAHN), peniaga dengan nama Saliza Ita itu meminta jasa baik ahlinya supaya menyunting foto dia sedang berdiri di kedainya.

Berdasarkan foto yang dimuat naik, kelihatan Saliza berdiri di ruang kedainya, dipercayai di Felda Jaya di Jempol, Negeri Sembilan yang sunyi tanpa pelanggan.

“Boleh tak editkan gambar kedai saya ni biar jadi macam ramai customer.

Hantaran asal yang tular.

“Teringin nak ramai customer macam kedai-kedai makan lain yang viral tu walaupun hanya dalam angan-angan.

“Mudah-mudahan dengan angan-angan ia menjadi kenyataan,” tulisnya pada hantaran tular itu.

Malah, permintaan ini bukanlah satu hajat kosong apabila wanita kelihatan agak berusia usia itu meluahkan mengenai nasib dan hasil jualannya yang tidak seberapa.

Jelasnya dia tidak mampu untuk melakukan sebarang pekerjaan lain demi mencari rezeki untuk meneruskan kelangsungan hidup.

“Hampir putus asa tapi tetap teruskan kerana ini sahajalah kemahiran yang ada untuk teruskan hidup.

“Pernah saja hari tu berniaga dari pagi sampai petang, RM47 sahaja yang dapat.

“Tetap bersyukur kerana masih ada pelanggan yang sudi menjamu selera di kedai kami,” katanya lagi.

Apa yang menarik, permintaan Saliza itu segera ditunaikan ahli Facebook EAHN.

Saya saksi kakak ni dan suami dia memang masak sedap dan tak berkira.

NETIZEN

Bukan itu sahaja, ada juga dalam kalangan pelayar berkongsi pengalaman mereka menikmati hidangan di kedai milik Saliza.

Malah tak kurang juga yang bertanya tentang lokasi kedai selain mendoakan agar Saliza dimurahkan rezeki dengan kehadiran pelanggan selepas ini.

“MasyaAllah rakyat Malaysia yang baik, semua bagi semangat positif dekat akak ni semoga akak ni dimurahkan rezeki.

“Saya saksi kakak ni dan suami dia memang masak sedap dan tak berkira.

“Kakak ni baru je buka gerai kat food court tu. Rasanya tak sampai setahun lagi dia buka kat sana.

Untuk rekod, hantaran tersebut telah menerima lebih 17,000 tanda suka dan dikongsikan semula lebih 1,600 oleh pelayar di Facebook.

Komen netizen memberi respons pada posting asal.

Selain itu warganet turut menyatakan rasa kagum mereka kerana tidak ramai yang menjadikan permintaan wanita ini sebagai bahan jenaka tetapi mendoakan kebaikan kepadanya.

“Pertama kali buka komen cari gambar tiada. Hanya doa, tip dan banyak nak tolong. Tiba-tiba bangga dengan rakyat Malaysia.

“Ada waktu bergurau, ada waktu kec4m, ada waktu serius.

“Yang ni saya tak boleh edit, saya doakan kakak dimurahkan rezeki insyaAllah amin,” komen netizen lagi.

Sumber: mStar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button