Hiburan

“Kalau Jumpa Kat Set, Aku Dah T4rik Rambut Kau, Jangan Rasa Kau B4gus..”- Ayda Jebat

Melalui laporan Melodi dan Xtra, ada 1su melibatkan seorang artis baru dan juga Ayda Jebat. 

Ini setelah artis baru itu dengan sel4mba mempersoalkan kejayaan yang telah ditempa oleh Ayda Jebat sebagai seorang pelakon dan juga penyanyi. 

Akhirnya tuan punya badan tampil memberi kenyataan dan sempat memberi n4sihat kepada artis baru berkenaan.

 

“Jang4nlah nak buat cerita, jika tiada ilmu, baik pergi belajar.

Bukan persoal dan rendahkan orang lain, iri hati kat orang lain.” 

“Kepada kamu, yang cakap dan persoal, bagus sangat ke Ayda Jebat ni?

Yes, I am. Apapun saya ni masih lagi belajar untuk jadi lebih baik.” 

“Ni kalau dulu jumpa kau kat set ni memang dah aku tarik rambut kau tu, jangan nak main-main dengan aku.”

Ayda Jebat memberi nasihat agar jangan ada perasaan iri pada kejayaan orang lain. 

“Jangan berkata seperti itu tentang kejayaan orang, jangan ada rasa iri hati tu. Lebih baik jadikan sebagai inspirasi untuk jadi lebih bagus, awak jangan rasa yang awak tu bagus sangat.”

Selain itu, Ayda Jebat berkata, apa yang dirinya dah kecapi ini semuanya hasil usahanya.   

“Apa yang saya dapat pada hari ini merupakan dari hasil titik peluh saya sendiri, kalau awak pun nak berjaya macam saya ni, jadinya awak kenalah f0kus.” 

Penyanyi dan pelakon yang juga isteri kepada Nabil Mahir turut meng4takan lebih baik artis baru itu fikir h4l sendiri saja.

“Jika rasa awak tu dah sangat bagus, kena tahu bahawa ada yang lain lebih bagus daripada awak. Kau jaga tepi kain diri sendiri saja dah lah ye dik.”  

Ayda Jebat turut berpesan sekiranya ada perkara yang kur4ng berpvas hati lebih baik jumpa saja.

Sumber: gmpk

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda. 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button