Hiburan

“Kadang-kadang ada orang tanya mana Bob, hilang ke?”- Bonus dapat tempat kedua GV9, Bob Yusof mahu hidupkan semula jenama diri

Naib Juara Gegar Vaganza 9 (GV9), Bob Yusof mendedahkan tujuan sebenar dirinya mengambil bahagian dalam program tersebut adalah untuk menaikkan semula namanya di dalam industri muzik.

Tidak berharap untuk menang, Bob atau nama sebenarnya Yusrizan Usop, 41, menjelaskan selepas berakhirnya GV, dia ingin memastikan orang ramai masih tahu kewujudan dirinya sebagai penyanyi.

“GV adalah satu program yang sangat mencabar, kami peserta yang masuk tak tahu pun macam mana rentak dalam ini. Bagi saya persaingan yang diberikan oleh peserta lain pun sangat hebat.

“Mula-mula saya terima tawaran masuk GV9, dalam fikiran saya tak pernah set nak menang, saya cuma mengharapkan saya dapat bina kembali jenama Bob Yusof itu.

“Saya nak hidupkan semula nama dan kerjaya saya, saya mahu orang tahu kewujudan saya masih ada,” kongsinya.

Bob berkata demikian usai konsert akhir GV9 yang berlangsung dari dewan Auditorium MBSA, pada Ahad.

Dalam masa sama, pelantun lagu Cinta Seorang Teman itu berkata, dia akan berusaha untuk menghasilkan karya yang lebih menarik dan berkualiti selepas ini.

“Kadang-kadang ada orang tanya, mana Bob, hilang ke? Saya tak hilang pun, cuma saya mengakui memang saya jenis yang kalau bukan kerja atau istilah senangnya, kalau tiada apa yang nak diuar-uarkan, saya tak buat sesuatu itu.

Pengalaman di GV9 bantu Bob untuk kembangkan lagi kerjaya.

“Sebenarnya setiap tahun ada sahaja lagu baru. Cuma mungkin kurang dapat sambutan dan tidak diputarkan di radio. Saya juga menguruskan kerjaya sendiri jadi tidak tahu bagaimana cara untuk pasarkan lagu.

“Insya-Allah dengan setiap cabaran yang saya lalui di GV, boleh saya gunakan sebaik mungkin selepas ini.

“Saya cuba cari sesuatu yang terbaik yang saya boleh buat untuk kembalikan nama saya.

“Saya pun berani sahaja untuk buat macam-macam dan melakukan eksperimen untuk hasilkan karya yang disukai ramai,” tambahnya.

Sebenarnya setiap tahun ada sahaja lagu baru. Cuma mungkin kurang dapat sambutan dan tidak diputarkan di radio.

BOB YUSOF

PENYANYI

“Sejak minggu lalu memang saya lebih fokus kepada berlatih lagu rap berbanding persembahan solo. Saya bukannya biasa nyanyi rap. Tambahan pula lagu rap berbahasa Inggeris, memang berbelit lidah.

“Saya dah hafal sejak awal tapi apabila di atas pentas hilang semuanya. Daripada tidak menyanyi langsung lebih baik saya memandang kepada promter. Saya takut melakukan kesilapan,” jelasnya.

Bob berjaya mendapat tempat kedua manakal Jaclyn Victor sebagai juara dan Shila Amzah ketiga.

Pada persembahan tersebut jelas kelihatan pada mata Bob lebih tertumpu membaca lirik lagu yang tersedia di prompter sehingga ditegur juri tetap Datuk Shafinaz Selamat.

Hasil kemenangan itu, Bob membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM50,000, pakej percutian ke Dubai dan Abu Dhabi serta trofi.

“Wang kemenangan tersebut saya akan gunakan sebaik mungkin untuk diri sendiri, keluarga dan team Bob Yusof. Mungkin ia juga boleh dimanfaatkan untuk perkembangan kerjaya selepas ini,” ujarnya.

Terdahulu, Bob diumumkan sebagai pemenang tempat kedua GV9, sekali gus berjaya membawa pulang wang tunai berjumlah RM50,000, pakej percutian ke Dubai Abu Dhabi, pakej penginapan di Royale Chulan Damansara dan trofi GV.

Konsert akhir menyaksikan Bob membawakan dua buah lagu secara medley pada pusingan solo iaitu Sejati dan Rahasia Perempuan. Manakala pada pusingan battle yang digandingkan beraama Hazrul Nizam menerusi lagu Ice Ice Baby dan Swipe.

Sumber: mStar, Gempak

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button