Viral

Di Tmp4r Sebab Salam Tak P4ndang Muk4, Ini Penjelasan Pihak P0lis. Rupanya Mgsa Bkn Calang2 Pgawai

Tular satu video memaparkan seorang lelaki bertindak menampar belakang kepala seorang jemaah selepas selesai menunaikan solat di Masjid An-Nur, Pangkalan Tentera Laut Diraja (TLDM) Lumut, kelmarin.

Ketua Polis Daerah Manjung, Asisten Komisioner Nor Omar Sappi berkata, mangsa berusia 30-an kemudian tampil membuat laporan polis berhubung kejadian tersebut.

“Mangsa yang juga anggota TLDM telah bersalaman dengan suspek yang tidak dikenali sebelum ditampar di belakang kepa

la sehingga terkena telinga sebelah kanan.
“Disebabkan tamparan itu, mangsa mengalami sakit di bahagian belakang kepala dan telinga,” katanya dalam satu kenyataan di laman Facebook.

Nor Omar berkata, hasil siasatan awal mendapati berpunca kerana mangsa didakwa tidak memandang muka suspek ketika bersalaman menyebabkan suspek berang.

“Suspek beranggapan bahawa mangsa bersikap kurang ajar dengan suspek,” ujarnya.

Tambah beliau, kedua-dua pihak telah dipanggil ke Ibu Pejabat Polis (IPD) Manjung untuk dirakam percakapan di bawah Seksyen 112 Kanun Prosedur Jenayah.

“Namun begitu, mangsa tidak mahu meneruskan siasatan dan menarik semula laporan polis sekali gus diklasifikasikan sebagai tiada tindakan lanjut (NFA),” katanya.

Terdahulu, tular rakaman berdurasi 37 saat memaparkan suspek memakai baju hijau secara tiba-tiba menampar belakang kepala mangsa yang berbaju oren ketika bersalaman selepas solat berjemaah.

Ini komen netizen:

Sis tengok vidio tu…mangsa pandang jew…time tu dia nk bangkit dh pun…dia jew x perasan… Hmmm x pasal2 viral kn…

Tapi respect kat mangsa sbb bertahan dgn kesabaran… Belajar sesuatu…beradab itu lebih dipandang mulia dari berilmu tpi x beradab! Semuga tiada dendam dihati…

Teruskan ja siasatan… walaupun dah trik repot …tua2 x cerdik….angkuh x bertempat…biar gelupur kena tindakkan… Dalam rumah Allah , tinggalkanlah pangkat atau darjat di luar masjid .

Moga Allah anugerahkan kesabaran kepada mangsa yang ditampar . Yang menampar pulak moga tiada ” Tamparan ” yang  hebat

daripada Allah pada masa akan datang . Hati hati jagalah tangan tu jangan mudah naik tangan . Kdg meluat dgn prangai org cmni..

jgn ingat diri tu ada jawatan dlm masjid atau org2 masjid atau org panggil “org lama” terus nak tunjuk lagak suka2 hati.. sbb sy pun prnah trkene time niaga bulan puasa..

yg anak acah2 kata “org lama ni, dahulukan org lama ye”.. nasib cust so layankn jelah.. tapi hati panas jelah.. xde rasa nak respect dgn org cmni.. angkuh sgt!

Lihat video:

Sumber: Facebook Polis Daerah Manjung & Perak Press

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button