Hiburan

“Tutup muka ingat orang tak cam ke?” – Syatilla Melvin beng4ng foto adik beradik disalah guna, sekali Che Ta pun masuk komen

PELAKON Syatilla Melvin meluahkan rasa bengang dengan tindakan sebuah portal yang menggunakan gambarnya bersama dua adik beradik yang lain dalam penerbitan sebuah artikel, baru-baru ini.

Menerusi satu hantaran di laman Instagram, Syatilla, 31, berkata tindakan menggunakan gambar mereka tanpa kebenaran adalah perbuatan salah, lebih-lebih lagi foto itu tiada kaitan dengan artikel yang disampaikan.

Gambar promosi produk Kekasih disalah guna membuatkan Syatilla marah.

“Hampa (awak) ini apa masalah? Macam kurang bijak sangat ni.

“Bodoh apa guna gambar adik-beradik Melvin,” tulisnya.

Dalam artikel yang menulis tentang kejadian wanita disihir adik-beradik sendiri, portal berkenaan menggunakan gambar Syatilla bersama dua adiknya lain yang diambil daripada foto promosi produk kosmetik jenama Kekasih.

Sementara itu, adik kepada Syatilla iaitu Syifa Melvin turut berkongsi perkara sama dan memohon pihak berkenaan memadam semula gambar tersebut.

Syifa juga memberitahu wakil portal tersebut tidak dapat dihubungi menerusi direct messege (DM).

Bodoh apa guna gambar adik-beradik Melvin

SYATILLA MELVIN

PELAKON

Malah, mereka tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan saman jika tiada sebarang maklum balas.

“Tolonglah jawab. DM pun tak reply. Aku dulu pun belajar journalism, tiada pula belajar etika macam ini.

“Dah kenapa guna gambar orang? Mana etika?

Syifa bimbang gambar tersebut boleh undang fitnah.

“Mohon turunkan gambar itu dan minta maaf sendiri atau kami saman. Memang seronok eh timbulkan fitnah, sedap-sedap pakai gambar orang lepas itu tutup muka. Ingat orang tak cam ke?” tulisnya.

Bagaimanapun hasil tinjauan mStar pada pagi Sabtu mendapati portal berkenaan telah pun menukar gambar asal tersebut.

Sumber: mStar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button