Hiburan

“Tinggalkn Anak Sendiri Di Rumah, Dia Nak Ser0n0k Kan..”- Pelakon Ezzaty B0ngkar Masalah Berlaku Dgn Keluarganya

Sebelum ini kecoh apabila pelakon Ezzaty Abdullah memaklumkan bahawa pembantu rumah yang baru sebulan berkhidmat telah melarikan diri dan meninggalkan anak-anaknya bersendirian di rumah ketika dia dan suami keluar bekerja.

Terkini, Ezzaty memberitahu bahawa dia telah mengupah pembantu rumah baru bagi menjaga anak-anaknya di rumah walaupun mengakui masih dalam keadaan trauma selepas sebulan insiden berlaku.

“Lepas sebulan. Terpaksa bagi kepercayaan juga dan yang sekarang ni saya ambil maid yang berusia sikit supaya, ya la kadang-kadang yang muda ni dia nak seronok kan dia nak ada boyfriend nak bebas.

“Jadi yang tua ni dia memang betul-betul nak kerja, so far Alhamdulill ah masih okay harap-harap yang ini yang terbaiklah untuk kami kan Insya-Allah,” ujar Ezzaty.

Ditanya mengenai impak kejadian tersebut, isteri kepada pelakon Azwan Kombos itu mengakui bahawa ia memberi impak yang sangat kuat terhadap mental dan fizikalnya.

“Impak dia memang kuatlah, nak tak nak memang kena ambil juga, jadi saya agak trauma.

“Sebab dia lari tu saya tengah busy time tu, tengah busy sangat yang shooting kadang sampai 3 sehingga 4 pagi, penat. Tiba-tiba time tu dia nak lari.

“Last minute tak ada siapa nak tolong jaga anak saya semua sampai susu badan saya kering, so anak saya dapat susu saya sampai empat bulan ja.

“Sebab saya terlalu stress, saya stress sampai saya nangis banyak kali. Saya menangis sebab saya tak tahu nak buat mcm mana dah,” luah Ezzaty kepada XTRA.

Kongsinya lagi, gara-gara kejadian itu, dirinya menjadi fobia dan akan sentiasa memantau anak-anaknya di kamera litar tertutup (CCTV) melalui telefonnya ketika keluar bekerja.

“Memang penuhlah CCTV dekat rumah and saya selalu berinteraksi dengan CCTV dekat phone.

“Saya dah jadi mcm fobia, baru masuk dalam kereta dekat poarch kereta saya dah letak CCTV dah, so kalau nampak apa-apa saya akan macam maid kenapa tu.

“Sambil drive pun sambil kadang bukan tengok Waze saya tengok CCTV, so apa-apa saya terus macam tanya kenapa macam tu… Saya dah jadi takut so saya akan sentiasa tengok CCTV,” jelasnya kepada XTRA.

Ezzaty ditemui ketika sesi penggambaran poster drama bersiri Rindu Kasih di Sri Pentas, Petaling Jaya.

Walaupun diperlakukan sebegitu, Ezzaty reda dengan ujian yang diberikan malah dia mengambil keputusan untuk menghantar pulang bekas pembantu rumah itu dengan baik ketika ditanya mengenai tindakan yang diambil selepas kejadian larikan diri.

“Saya tak sampai hati nak hantar dia ke imigresen, kalau hantar imigresen kena tangkap memang duduk dalam jail tujuh bulan so saya tak sampai hati.

“Saya beli tiket balik, saya spend banyak sangat duit untuk hantar dia balik dengan tiket pertama burn… beli lagi satu lagi tiket.

“Satu tiket lebih RM1,000 jadi lebih RM3,000 habis dekat tiket ja kan, pastu hantar dia baliklah.

“Sementara nak tunggu hari flight dia tu, dekat dua minggu jugalah dia stay kat rumah saya, tapi masa tu dia macam dah bertaubat jugalah. Saya phone masa tu saya memang tak bagi phone langsung kat dia,” katanya lagi.

Untuk info, Ezzaty sedang menjalani sesi penggambaran bagi drama terbaharunya yang berjudul Rindu Kasih dan memegang watak sebagai Murni.

Drama ini turut menampilkan pelakon lain seperti Ummi Nazeera dan Izzue Islam.

Sumber: gempak

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button