Ulangi Sejarah! Ratu Filipina, Catriona Gray Dimahkotakan Sebagai Miss Universe 2018

Peserta dari Filipina, Catriona Graydinobatkan sebagai Miss Universe 2018 di Bangkok, Thailand bagi edisi ke-67 penganjuran Miss Universe. Catrional berusia 24 tahun merupakan model berdarah Filipina-Australia yang juga berprofesi sebagai penyampai TV dan penyanyi. Catriona pernah menjuarai 2 pertandingan kecantikan besar di Filipina, iaitu Miss Universe Philippines 2018 dan Miss World Philippines 2016. Catriona yang dilahirkan di Cairns, …

[VIDEO] Nur Sajat Hadiri Acara Karpet Merah Miss Universe 2018

Semalam acara karpet merah pertandingan ratu cantik dunia, Miss Universe 2018 telah diadakan di Bangkok Thailand. Ketika ini acara gilang gemilang itu masih rancak dilangsungkan dimana pada hari ini, pemenang Miss Universe 2018 akan diumumkan. Menurut sumber, senarai 20 calon Miss Universe telah diumumkan menyaksikan wakil dari Filipina, Afrika Selatan, Nepal, Vietnam, Thailand, Poland, Belgium, Great Britain, Hungary, Ireland, …

Niat sokong bisnes kawan bertukar musib4h, kulit wanita ini merepuut sampaikan anak kata “macam h4ntu”

PETALING JAYA: Ibu dua anak berdepan trauma apabila kulit muka dan lehernya mengalami kesan melecur yang teruk gara-gara kecuaian seorang pakar kecantikan sebuah spa bergerak. Semasa kejadian pada tengah hari Ahad lalu, mangsa yang hanya ingin dikenali sebagai Inazalina Zalina memberitahu pakar kecantikan itu yang juga rakannya tertumpah air panas daripada alat stim muka tepat di …

Aku ingin hubungan kita di dunia ini berakhir dgn bahagia, berpisah bukan kerana org ketiga

Aku ingin hubungan kita di dunia ini berakhir dengan bahagia, berpisah bukan kerana orang ketiga atau kerana sengketa antara kita.. ” – Kata-Kata Izzue Islam Untuk Isterinya, Awin Buat Ramai Yang Sebak  Menerusi akaun Instagram, Izzue memuatnaik kata-kata atau dedikasi yang dituju khas untuk isterinya yang tersayang : ” Isteriku, aku tahu bahawa peng0rbananmu untukku …

Keadaan memaksa penyanyi Shima berniaga tepi jalan

PENYANYI popular sekitar era 90-an, Shima mengakui gara-gara keadaan semasa membuatkannya terpaksa untuk berniaga tepi jalan. Shima atau Ku Nazhatul Shima Ku Kamarazzaman, berkata, meski ada yang mengutuk di belakangnya namun demi rezeki dia akur dengan peluang yang ada di depan mata.  Shima bersyukur apabila permintaan mengusahakan perniagaan kecil-kecilan di sebuah tapak berhampiran kediamannya di …

Rakan sebilik camp4k telefon gara-gara video solekan penuntut universiti, apa hal?

PETALING JAYA: Perkongsian seorang gadis mengenai suara misteri yang tiba-tiba muncul dalam video solekannya menerima pelbagai reaksi netizen. Selain dibanjiri komen pelayar Twitter yang cuba merungkai suara berkenaan, ada sebilangan netizen yang turut mempertikaikan mutu solekannya. Pemilik nama Nurul Illy Syafiqah Shuamy, 19, mengakui tidak kisah dengan kutukan yang dilemparkan orang ramai kerana dia sendiri baru …

Gigihnya Adik Ini Kumpul RM1 Hari-Hari, Dapat Beli PS4!

Mana semua kaki gamers kat sini, angkat tangan! Tipulah kalau korang yang suka main gametak tahu permainan konsol atau dipanggil console game macam Xbox 360, Sony PlayStation 4, Nintendo Switch. Harga konsol mencecah RM2,000! Bergantung pada jenis, konsol-konsol ini boleh mencecah harga antara RM500 hingga hampir RM2,000. Tak murah sangatlah. Semestinya bagi die hard fans, mereka ni sanggup mengumpul duit untuk …

Menangis Tengok Koleksi Beg Tangan Song Hye Kyo Dalam ‘Encounter’!

Tak sampai 10 episod lagi drama terbaru gandingan Song Hye Kyo dan Park Bo Gum, Encounter atau Boyfriend telah memperlihatkan pelbagai reaksi peminat samada tentang jalan ceritanya malah tentang gaya fesyen yang dibawa oleh Hye Kyo. Memang tidak dapat dinafikan penampilan Hye Kyo ternyata sangat berbeza bagi melengkapkan karakternya.  Sesuai dengan gaya wanita bekerjaya dan …

“Tak sabar tengok muka staff ” – Sajat Belanja Pekerja Mancungkan Hidung Kat Thailand

Sajat. Siapa je tak kenal siapa Sajat, ada saja cerita panas yang keluar tentang ahli perniagaan ini hampir setiap minggu. Kali ini, heboh di Internet apabila dia upload sekeping gambar dengan caption yang agak mengejutkan hingga mencetuskan kekecohan dalam kalangan netizen. Di Bangkok untuk Miss Universe 2018 Sajat yang kini berada di Bangkok, Thailand sejak beberapa hari lalu dilihat …

“Saya kecewa dengan mereka!” – bekas adik ipar dedah perangai keluarga Shila Amzah

Rumah tangga pasangan ini cuma bertahan setahun lebih sahaja. Hanya setahun lebih bergelar adik ipar kepada Shila Amzah, wanita bernama Nurul Anis Waheeda Mohd. Mokhlis meluahkan kekecewaannya terhadap keluarga penyanyi popular berkenaan lantaran kegagalan bekas suaminya, Amir Shafiq Amir Amzah, 26, membayar nafkah anak tunggal mereka. Anis mendedahkan, lelaki terbabit gagal menyediakan wang nafkah bulanan …