Hiburan

Cik Manggis Selesa Berbaju Besar & Labuh, Suami Rupanya Pernah Letak ‘Syarat’ Tak Bagi Pakai Tudung Bawal?

Selepas dua tahun tampil dengan imej berhijab, penampilan penyanyi dan pelakon, Cik Manggis sentiasa kelihatan ‘on point’ dan cantik mengikut arus peredaran fesyen semasa.

Menurut Cik Manggis atau nama sebenarnya, Nurshazwani Shamsuddin, 33, walaupun sudah bertudung dia tidak menghadkan style berpakaian sebaliknya cuba menyesuaikannya mengikut penghijrahannya.

“Saya daripada dulu memang tomboi sebenarnya, suka pakai baju besar-besar dan labuh.

“Masa saya free hair dulu pun saya suka pakai baju besar-besar, jadi bila saya dah berhijrah ni saya tak banyak nak kena tukar sebab it’s already in me (suka pakai baju besar),” katanya kepada MH.

Cik Manggis ditemui pada majlis Awesome TV 2023 Screening yang berlangsung di Hotel Grand Dorsett Subang pada Selasa.

Menurut ahli kumpulan De Fam ini, setiap kali keluar rumah, suaminya, Shazmin Firdaus akan membuat ‘spotcheck’ terlebih dahulu terhadap penampilannya agar ia tidak kelihatan janggal dengan imejnya.

Malah, Manggis juga mendedahkan cerita di awal penghijrahannya, suami ada menetapkan ‘syarat’ agar dia tidak sesekali memakai tudung bawal.

“Masa awal-awal saya pakai tudung, suami dah cakap pada saya, “jangan pakai bawal, pakai shawl sahaja”, jadi saya pun okay sahaja sebab dia kata saya pakai tudung bawal macam acik-acik.

“Ini yang dia rasa pada sayalah, tapi saya tengok orang lain pakai cantik sahaja.

“Sebelum saya keluar rumah atau perform di mana-mana, suami akan ‘spotcheck’ pemakaian saya terlebih dahulu.

“Tapi tak banyak sangat ‘spotcheck’ pun sebab saya sendiri dah beritahu stylist yang saya nak baju labuh dan besar.

“Dengan pemakaian saya sekarang ini, kalau sahya menari pun orang tak perasan, tak adalah nak menunjukkan badan ke apa,” kata Cik Manggis lagi.

Sumber: MH

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button