VIRAL

Penangkap ular di Australia selamatkan ular sawa yang ‘rimas’ digigit lebih 500 kutu

QUEENSLAND: Reptilia yang digeruni manusia pun ada kelemahannya dalam hukum dan aturan alam semula jadi. Begitulah yang terjadi pada seekor ular sawa yang ditemui di sebuah kediaman di Queensland. Pada mulanya, pegawai dari Pasukan Penangkap Ular Gold Coast dan Brisbane, Tony Harrison, menerima panggilan kecemasan saripada seorang pemilik kediaman di Queensland yang meminta menangkap seekor …

Jurugambar tumpang tuah ‘Mowgli Malaysia’, ditawar slot pameran fotografi

GARA-gara hasil karyanya yang tular bersama gambar seorang pemenang pertandingan fotografi peringkat Asia, jurugambar kelahiran Kelantan ini telah mendapat rezeki terpijak yang tidak disangka-sangka. Menerusi perkongsian di media sosial termasuk laman sosial rasmi Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri sejak Khamis, gambar yang menang itu dirakamkan oleh jurugambar, Mohd Nazri Sulaiman yang …

“Abah Kata Yang Kena Pukuul Tu Adik Saya, Tapi Adik Tak Nak Mengaku”

Seorang gadis memuat naik satu video yang sedang tular di Whatsapp dan Telegram menunjukkan seorang budak lelaki menjadi mangsa dibelasah oleh sekumpulan budak-budak lelaki lain. Katanya, dia mengesyaki bahawa budak yang dipukul ialah adiknya, namun adiknya tidak mengaku. Video tersebut boleh ditonton di bawah: Bullying case video that is being sent over WA/Telegram.A kid got …

Tak dapat kerja sebab ibu jari ‘menakutkan’, gadis 24 jari dituduh ‘edit’ gambar

PETALING JAYA: Dek kerana memiliki ibu jari bersaiz sekali ganda berbanding normal, gadis berusia 22 tahun ini mendedahkan permohonannya untuk bekerja pernah ditolak. Yus Athiqah Yusri berkata dia terkilan kerana golongan yang senasib dengannya atau mereka yang dilahirkan dengan enam jari dinafikan peluang pekerjaan kerana masalah itu. “Bila nak cari kerja tu dugaan amat mencabar. Saya …

DSV hadiahkan Cik B buku nota louis vuitton berharga rm3000

Ibu mana yang tidak sayangkan anak-anak? Begitu juga dengan Datuk Seri Vida, selalu sahaja ingin memberikan yang terbaik buat anak-anaknya. “Saya buat surprise untuk Cik B. Gigih walaupun hujan…”  Menerusi video di Instagram, DSV dilihat ingin buat surprise kat Cik B semasa ambil anaknya dari sekolah. Sebaik saja menyambut Cik B, DSV kemudian menghulurkan sebuah beg kertas berjenama Louise Vuitton (LV) …

Gambar pakai kopiah ini gambar terakhir sebelum dihantar ke pengasuh’ – Bayi 7 bulan meningg@l dunia akibat pend4rah@n dalam kepala

Luluh hati pasangan suami isteri apabila bayi mereka berusia tujuh bulan meninggall dunia akibat pendarahan dalam kepala ketika dalam jagaan pengasuh di Kampung Setia Jaya, Setapak, Kuala Lumpur, semalam.  Menurut si ibu, dia hanya mengetahui kejadian itu pada jam 12.15 tengah hari ketika dia pergi ke rumah pengasuh untuk melihat keadaan anaknya sebelum mendapati mangsa …

“Dahlah kena kompaun, kena pakai vest tulis Monyet.. haru!” – Semporna Bagi Hukuman ‘Special’ Kepada Mereka Yang Buang Sampah

Siapa yang pernah pergi Semporna, Sabah? Bagi mereka yang biasa travel ke sana, korang mesti tahu yang Semporna boleh dikira sebagai diving paradise lah bagi pelancong disebabkan keindahan lautnya yang sentiasa jernih dan membiru. Disebabkan imej tersebut, kerajaan Sabah sentiasa berusaha untuk pastikan Semporna ni bersih dan dorang juga dah lancarkan satu inisiatif pada awal tahun baru ini. Tapi inisiatif …

‘Bukalah Matamu, Lihat Anakmu’ – Isteri Kom@ Ketika Bersalin

Akibat komplikasi semasa bersalin, seorang ibu dilaporkan koma dan sehingga kini masih belum sedar. Beliau yang selamat melahirkan bayi lelaki November lalu sehingga ke hari ini sudah 51 hari berada di Unit Rawatan Rapi (ICU). Di Facebook, kakak berkongsi perkembangan terkini dan meluahkan rasa sedih dengan takdir yang menimpa adiknya. Suami sentiasa di sisi CORETAN …

Ulangkaji Pelajaran Di Restoran Dan Kedai Serbaguna, Pelajar Universiti Dibidas Netizen

Masa zaman menjadi pelajar dulu, korang mesti pernah at least sekali kan, mengulangkaji pelajaran di restoran fast food macam McDonald’s ataupun KFC. Tapi korang sebenarnya tahu tak, trend ini sangat annoying bagi pelanggan restoran fast food yang lain? Tambah-tambah pulak kalau korang melepak study kat ruangan kecil macam Family Mart! “Boleh tak stop belajar kat Family Mart. Ada banyak lagi tempat lain untuk korang study”  Seorang netizen baru-baru …

“Isteri Baru Lahirkan Anak, Suami Bercengkarama Dengan Gadis Di Tempat Kerja”

Satu video  yang dikongsikan seorang pengguna Twitter menjadi tular kerana menunjukkan pasangan mengenakan seragam kerja bercumbu di balik tiang di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA). Kejadian itu dirakamkan orang awam dan dimuat naik ke Instagram Story. Ia boleh ditonton dalam video di bawah: Kat KLIA ni. Uniform staff mana tu😆 pic.twitter.com/bys6JpOVvw — 𝒜𝒷𝑒 𝒥 …