“Kalau Dia Tak Ada, Mungkin Saya Hisap D@dah ,”- Percaya 100 Peratus Mizz Nina, Noh Salleh Akui Isteri Banyak Ajar Ilmu Agama

Pasangan selebriti, Noh Salleh dan Mizz Nina antara pasangan yang telah ‘membuka mata’ ramai dengan kisah hijrah mereka.

Masing-masing masih hidup harmoni dan pada masa sama cuba menjadi insan yang lebih baik daripada sebelumnya.

Lalu menerusi perkongsian video Zayan My mengenai penghijrahan Noh, vokalis Hujan ini mengakui kini lebih aktif dalam aktiviti kemanusiaan.

“Saya rasa kehilangan masa bersama keluarga disebabkan muzik dulu.. jadi sekarang ni dah bahagikan masa muzik 20 hingga 30 peratus sahaja.. Selebihnya adalah untuk santai dengan keluarga.

“Lepas kahwin baru perasan, saya kena slow down untuk muzik yang banyak show sana sini dan saya rasa baik habiskan masa dengan keluarga, bersedekah dan sebagainya,” kata Noh. 

Juga, Noh turut berkongsi kisah di awal perkahwinannya bersama Mizz Nina sekitar November 2010.

“Lepas kahwin, Nina ajak pergi melancong, saya dulu padahal berduit masa kumpulan Hujan, tapi tak terfikir pun nak pergi melancong, berehat tepi pantai macam tu..

“Tapi sebenarnya benda tu reflect balik kehidupan. Fikir sekejap apa tujuan Tuhan letak saya di posisi ni.

Noh atau nama penuhnya Mohammad Noh Salleh mendedahkan bahawa Nina telah mengubah hidupnya ke arah yang lebih baik.

“Saya kahwin dgn Nina saya dah percaya dia 100 peratus yang dia akan buat sesuatu yang baik.

“Dia yang guide saya. Selama ni orang percaya saya berjaya mengubah Nina, jawapannya tidak! Sebenarnya dialah (Nina) yang mengubah saya.

“Kalau dia tak ada, mungkin saya lebih teruk. Hisap dad@h dan sebagainya,” kata Noh berseloroh. 

Ikuti perkongsian kisah hijrah Noh dan Mizz Nina di video di bawah :

 

 

sumber: MH

Be the first to comment

Leave a Reply