Monthly Archives: December 2018

Gema selawat di Dataran Kemerdekaan

SHAH ALAM: Dataran Kemerdekaan di sini, bergema dengan selawat dan bacaan doa menjelang tahun baharu sebagai tanda kesyukuran kerana diberi rahmat oleh Allah untuk melangkah ke tahun 2019. Sambutan tahun baharu pada kali ini menekankan pengisian berbentuk islamik supaya lebih banyak kebaikan yang dapat diperoleh masyarakat di seluruh Selangor. Program Selangor Berselawat 2019 itu disertai …

Berang isteri dihiina, Anjasmara tuntut netizen mohon maaf di akhbar

DALAM persekitaran dunia media sosial, manusia bebas berkata apa sahaja. Sama ada mahu menyindir, mengkritik atau menghina sesiapa sahaja sekalipun, semuanya boleh dilihat di semua platform media sosial. Netizen sudah hilang pertimbangan untuk menyuarakan apa sahaja yang terbayang di fikiran mereka tanpa ada rasa sensitif terhadap individu-individu yang menjadi sasaran mereka. Yang sering menjadi sasaran …

‘Nasibnya tak baik ketika itu…’

“NASIB Linda tidak baik waktu itu. Sepanjang saya menjaga mak semuanya okey,” kata adik kepada penyanyi Linda Rafar iaitu Diana Rafar selepas insiden buruk yang menimpa Linda di sebuah hospital di Shah Alam, baru-baru ini. Diana berkata, sepanjang dia menjaga ibunya, Rasimah Abd Rahman, 73 tiada kejadian tidak diingini berlaku. “Kami adik-beradik memang ada syif …

[GAMBAR] Melting Tatap Foto ‘Super Lawa’ Fazura Pakai Ala Bollywood, Disamakan Dengan Madhuri Dixit!

Beberapa hari lalu, pengasas produk, Puteri Zarith telah pun mengadakan majlis ulang kelahirannya di sebuah hotel terkemuka. Bertemakan Bollywood, para jemputan masing-masing mengenakan persalinan mengikut tema. Paling mencuri tumpuan sudah tentunya pasangan sama cantik sama padan, Fazura dan suaminya, Fattah Amin yang hadir sedondon mengenakan persalinan rona putih krim sarat perincian. Fazura yang mengenakan busana …

“Saya Pernah Pengsan Tiga Kali Masa Kerja” – Dr. Amalina Bakri Dedah Pengalaman Kerja Dengan Nurse

Doktor viral, Dr. Amalina Bakri mengakui pernah pengsan sebanyak tiga kali akibat sibuk dengan kerjanya di hospital. Menerusi entri di Twitter, Amalina berkongsi kisah yang pernah dialaminya bersama jururawat di hospital.  “Just want to share my story, positivity and love. To all the nurses out there, wherever you are in the world, thank you,” tulisnya. …

“Arif Jiwa masih kanak-kanak tak tahu bezakan main dan bulii” – Asyraf Khalid minta maaf

ANAK tiri Datuk Seri Siti Nurhaliza iaitu Asyraf Khalid menjelaskan anaknya Arif Jiwa masih seorang kanak-kanak yang tidak memahami antara bermain atau membuli. Asyraf menerusi Twitter miliknya membalas komen seorang individu yang menuduh Arif yang baharu berusia setahun itu membuli seorang kanak-kanak lain. “Maaf tentang perkara itu, Arif hanya seorang budak lelaki. Dia tidak faham perbezaan …

Zaaim (Mentor 7) hilang keyakinan, nasib baik lihat wajah ibu depan pentas

JUARAMentor 7 Zaaim atau nama sebenarnya Zaaim Abdullah menganggap kehadiran ibunya pada malam final program itu sebagai pembakar semangat untuk dia memberikan persembahan terbaik. Anak kelahiran Alor Setar, Kedah ini berkata, dia hilang keyakinan untuk beraksi dalam pertandingan itu sejak dua minggu lalu. “Alhamdulillah, saya tidak jangka kerana sudah dua minggu hilang keyakinan diri, tapi bila …

Tak Solo Lagi, Lee Kwang Soo & Lee Sun Bin Sah Berciinta Selepas Bertemu Dalam Running Man

Anggota Running Man, Lee Kwang Soo dilaporkan sedang menjalin hubungan cinta dengan pelakon Lee Sun Bin selepas bertemu menerusi program popular berkenaan.Berita itu disahkan menerusi kenyataan rasmi oleh agensinya, King Kong by Starship sebenar tadi. “Lee Kwang Soo dan Lee Sun Bin bercinta sudah hampir lima bulan. Selepas bertemu dalam Running Man, mereka berdua menjadi …

“Dia stay dalam kelas je sebab cepat letih” – Budak 7 Tahun Tetap Nak Rasa Suasana Bersekolah Walaupun…

Musim persekolahan bakal bermula dan anak-anak yang baru nak masuk darjah satu ni  mesti excited gila kan nak ke kelas serta belajar bersama rakan-rakan. Tapi tahu tak korang, tak semua budak-budak yang berusia 7 tahun ni sebenarnya berpeluang nak merasa situasi macam ni. Sebabnya mungkin dorang tak berkemampuan, tapi yang lebih menyedihkan kalau mereka sakit macam adik …

Chef Wan Anggap Sambal Tumis Nasi Lemak AirAsia Menjijikan

Datuk Chef Wan mengkritik sambal tumis nasi lemak yang dihidangkan dalam AirAsia Premium Lounge di KLIA 2. Melalui Instagram beliau, Chef Wan menyatakan kekesalan beliau terhadap hidangan tersebut yang disifatkan ‘menjijikkan’ memandangkan AirAsia merupakan syarikat penerbangan kebanggan negara untuk menjaga imej Malaysia dengan menyediakan makanan tempatan. Chef Wan turut menyatakan dia akan panjangkan aduan ini kepada CEO Kumpulan AirAsia, Tan Sri …