‘Cinta Kerana Allah’ – 6 Tahun Berkahwin, Momen Akad Nikah Puteri Sarah Buat Netizen Tersentuh

Hari akad nikah merupakan hari yang paling bermakna bagi setiap pasangan yang berkahwin. Momen saat diijabkabul menjadi kenangan yang pasti akan diingati sepanjang hayat.

Menerusi video throwback yang dikongsi Puteri Sarah Liyana ini, dia menangis terharu ketika sah bergelar isteri kepada Syamsul Yusuf. Sebak!

Menangis tengok video nikah sendiri

 

View this post on Instagram

#sajathrowback. It’s not my anniversary 😬 everytime tengok video nikah sendiri nak nangis. A very emotional day that day. Semua nangis haritu. Ternampak @fadzainuddin nangis for the first time 😋 @sofiamegat paling over menangis. @syamsulyusoffilm denggi masa tu sampai terpikir nak nikah kat hospital je. @sudyrtahir siap kirim ubat denggi masa kat masjid 😊Dugaan…but we made it dengan kuasa Allah. Who knows, jodoh kami kuat. Selama ni kenal @syamsulyusoffilm tengok kat TV je. Tau dia ni pengarah termuda in Malaysia. Takotttt 🏃‍♀️ Tak pernah terjumpa kat ABP, ASK ke, tau2 jodoh. . . Jodoh itu rahsia Allah. Cinta kerana Allah. 6 years knowing you, loving u until jannah. Now we have Syaikhul Islam and …. 😘 ( cer teka girl or boy 🤪) . . Ya Allah, sempurnakanlah kebahagiaan kami dengan menjadikan perkawinan kami ini sebagai ibadah kepada-Mu dan bukti ketaatan kami kepada sunnah Rasul-Mu. . Ya Allah…indahkanlah rumah kami dengan kalimah-kalimah-Mu yang suci. Suburkanlah kami dengan keturunan yang membesarkan asma’-Mu. Penuhi kami dengan amal soleh yang Engkau redhai. Jadikan kami insan yang tenang dan menenangkan orang sekeliling serta teladan yang baik bagi manusia. #shamsulsarahsyaikhul

A post shared by Puteri Sarah Liyana Megat (@puterisarahliyana) on

 

#sajathrowback. It’s not my anniversary, everytime tengok video nikah sendiri nak nangis. A very emotional day that day. Semua nangis haritu. Ternampak @fadzainuddin nangis for the first time @sofiamegat paling over menangis. @syamsulyusoffilm denggi masa tu sampai terpikir nak nikah kat hospital je. @sudyrtahir siap kirim ubat denggi masa kat masjid. Dugaan…but we made it dengan kuasa Allah. Who knows, jodoh kami kuat. Selama ni kenal @syamsulyusoffilm tengok kat TV je. Tau dia ni pengarah termuda in Malaysia. Takotttt.. Tak pernah terjumpa kat ABP, ASK ke, tau2 jodoh.
.
.
Jodoh itu rahsia Allah. Cinta kerana Allah. 6 years knowing you, loving u until jannah. Now we have Syaikhul Islam and …. ( cer teka girl or boy ?) .
.
Ya Allah, sempurnakanlah kebahagiaan kami dengan menjadikan perkawinan kami ini sebagai ibadah kepada-Mu dan bukti ketaatan kami kepada sunnah Rasul-Mu.
.

Ya Allah…indahkanlah rumah kami dengan kalimah-kalimah-Mu yang suci. Suburkanlah kami dengan keturunan yang membesarkan asma’-Mu. Penuhi kami dengan amal soleh yang Engkau redhai. Jadikan kami insan yang tenang dan menenangkan orang sekeliling serta teladan yang baik bagi manusia.
#shamsulsarahsyaikhul

Peminat terharu

i

i

sumber: Ohbulan

 

Leave a Reply