Isteri saya tak boleh tidur malam, menangis dan trauma – Adam Corrie

PELAKON Adam Corrie meluahkan rasa kesal apabila ada pihak yang sanggup melakukan kekejaman pada seekor kucing betina yang sedang bunting ke dalam mesin pengering layan diri.

Menerusi entri di Instagram (IG), Adam menjelaskan isterinya, Fazema Mohd Fuad mengalami trauma selepas menonton video yang tular di media sosial semalam.

“Saya dan bidadari saya pencinta kucing, semalam isteri saya tidak boleh tidur malam menangis serta trauma tertengok video kucing bunting kena seksa diletakkan didalam mesin pengering.

“Emosinya sangat terganggu. Kita atas dunia ini, bukan kita manusia sahaja yang tinggal dan hidup. Ada makhluk lain lagi yang hidup bersama-sama kita.

“Semoga kita semua tanamkan sifat kasih sayang sesama kita manusia, binatang, tumbuh-tumbuhan mahupun yang bukan bernyawa seperti harta benda,” tulisnya.

 

 

 

Semalam, tular di media sosial sebuah video yang dirakamkan dari kamera litar tertutup (CCTV) sebuah pusat dobi layan diri menjadi bualan ramai apabila pelanggan premis berkenaan tergamak memasukkan seekor ibu kucing yang sedang bunting ke dalam mesin pengering lalu menghidupkan peralatan berkenaan.

Kucing tersebut mati dengan kesan darah dalam mesin itu yang mempunyai tiga tahap suhu iaitu panas, sederhana panas atau biasa.

 

Video berudrasi 2 minit 50 saat itu memaparkan kedua- dua individu tersebut meninggalkann begitu sahaja kedai dobi berkenaan selepas mereka mencuci baju.

Walaubagaimanapun, seorang pelanggan dobi yang terkejut melihat bangkai kucing berlumuran darah di dalam mesin basuh itu.

Rata-rata netizen telah memberikan komen yang pelbagai dan berangapan bahawa kedua-dua mereka tidak berperikemanusian.

Setiap perbuatan keji dan terkutuk pasti akan mendapat balasan.

 

 

Sumber: Astro awani via Astro Gempak,MH

 

 

Leave a Reply