“Tak payah tanya status sah ke tak sah, mereka tak berdosa..” – Abby Abadi

Bagi peminat Abby Abadi, korang mesti tahu bahawa dia dan suaminya, Muhammad Faizal mengambil dua anak angkat iaitu Muhammad Daiyan Fayyadh dan Maisara Dayana Fathia yang dikatakan sebagai ‘kembar tak seiras’.

Terbaru, pelakon berusia 40 tahun itu ada berkongsi luahan hati dan pandangan di laman Instagram sekiranya ada pasangan ibu bapa yang berhasrat untuk mengambil anak angkat.

“Alhamdullillah syukur Allah permudahkan segalanya. Mana-mana adik, kakak, ibu yang sedang mengandung dan akan melahirkan tapi tak berkemampuan untuk menjaga baby tu, cari saya.

“Dimana saja, saya sedia membantu. Jangan dibuang, jangan dibunuh atau sebagainya ye adik dan kakak ye. Ada jalan penyelesaiannya. Janganlah kesilapan kita hingga menidakkan hak mereka. Mereka juga berhak untuk hidup diatas muka bumi Allah ini.

“Untuk anak-anak yang dicarikan ibu bapa penjaga ni, tak perlulah ditanya status mereka kerana 1001 macam masalah dalam dunia ni. Tak tertulis kat sini.

“Yang pasti, sah ke tak sah, mereka tak berdosa. Mereka dilahirkan ibarat kain putih. Kitalah yang bertanggungjawab menjaga mereka untuk menjadikan mereka ni beragama/kenal Allah atau sebaliknya,” tulisnya.

Abby juga pernah mendirikan rumah tangga dengan pelakon Norman Hakim dan memiliki tiga cahaya mata iaitu Mohamed Danish Hakim, Marissa Dania Hakim dan Maria Danisha Hakim.

 

Kredit: Ohmymedia

Sumber : Abby Abadi

Leave a Reply