Monthly Archives: July 2018

Rakan artis turut jadi mangsa… “Saya tak subahat” – Zalfa Zain

PELAKON baharu Zalfa Zin bimbang apabila akaun Facebook miliknya yang digodam oleh individu tidak bertanggungjawb terbabit menjalankan aktiviti jenayah siber melalui laman sosial itu. Zalfa atau nama sebenarnya Norzafifah Mohd Zain, 25, berkata, individu tersebut melakukan penyamaran dengan menghantar mesej palsu kepada rakan-rakan Facebooknya yang lain. “Sejak Januari lalu Facebook saya digodam tapi dia masih …

Setelah letak jawatan di TV3, Izwan Azir mulakan tugas ‘orang kuat’ untuk menteri

Dua minggu lalu dunia penyiaran dikejutkan dengan perletakan jawatan penyampai berita terkenal, Izwan Azir Saleh setelah 16 tahun menghiasi kaca televisyen menerusi Buletin Utama TV3. Walaupun tidak mengetahui punca dia meninggalkan stesen penyiaran nombor satu negara itu, tetapi ada beberapa rakannya yang mendedahkan bahawa Izwan mendapat tawaran untuk menjadi setiausaha akhbar kepada seorang menteri. Terbaru, Izwan ada …

Kasihan Siti Sarah, ber ‘kiki’ sampai kena tinggal dengan suami

AKSI comel penyanyi Siti Sarah menari tarian #shiggychallange yang kini sedang tular berjaya mencuit hati pononton Sarah atau nama sebenarnya Siti Sarah Raisuddin bagaimanapun ditinggalkan suaminya iaitu Shuib Sepahtu semasa sibuk menari tarian tersebut. Penyanyi yang kini sedang hangat dengan lagu Semakin memuat video tersebut di Instagram pada Khamis. Cabaran tarian #shiggychallange bermula beberapa minggu …

Comel sangat Siti Sarah melayan karenah anak-anaknya..dah macam adik beradik je..

Sebelum ini penyanyi kecil molek, Siti Sarah Raissuddin memuatnaik satu video di laman Instagram miliknya yang menunjukkan dia sedang mendidik anaknya iaitu mendenda kedua-dua anaknya kerana telah bergaduh sesama mereka.   Dalam video tersebut, Sarah dilihat memegang rotan sambil meminta anak-anaknya berikrar kepadanya untuk tidak mengulangi perbuatan yang sama. Ternyata cara yang dilakukan oleh Sarah …

Aliff Syukri Ingin Kahwin Lagi? Ini Respon Shahida & Bonda Rozita

Instagram baru sahaja memperkenalkan satu lagi fungsi baru dimana pengguna boleh bertanyakan soalan menerusi akaun mereka. Justeru itu, ramai pengguna mengambil kesempatan untuk menggunakan fungsi tersebut termasuk usahawan, Datuk Seri Aliff Syukri. Netizen Tanya Mengenai Perkahwinan Kedua Antara salah satu soalan yang menarik telah ditanya oleh netizen buat Aliff adalah mengenai keinginannya untuk berkahwin lagi. …

Che Ta Tinggalkan Pesanan Kepada Penerbit Kahwin Pelakon Muda

Baru-baru ini hangat diperkatakan netizen mengenai pelakon baru, Ariff Aziz yang bakal bernikah dengan penerbit drama Datuk A. Aida. Mereka bakal bernikah pada Sabtu, hujung minggu ini dan majlis resepsi akan diadakan pada April tahun hadapan. Rata-rata netizen mengecam Ariff Aziz kerana niat hendak memperisterikan penerbit drama ini. Mungkin mereka anggap pelakon ini hanya menumpang …

Jozan Kembali Secara Live Selepas 6 Tahun

Gandingan duo pelawak popular, Zizan Razak dan Johan atau lebih dikenali sebagai Jozan kembali dipertemukan dalam program bual bicara terbaru yang akan bersiaran secara langsung selama 40 minggu. Zizan mengakui dia merindui program sebegini selepas kali terakhir penampilan mereka bersama menerusi program Maharaja Lawak Mega pada tahun 2012. “Saya sudah lama tiada program ‘talk show’ …

Impian Wani Kayrie jejak kaki ke Hollywood punah

KUALA LUMPUR 18 Julai – Penyanyi remaja yang sedang meningkat naik, Wani Kayrie, 18, tidak mampu menyembunyikan kekecewaannya setelah impian untuk menyertai pertandingan World Championship of Perfoming Arts 2018 (WCOPA 2018) yang sedang berlangsung di Hollywood punah sama sekali. Menurut Wani atau pemilik nama sebenar Syazwani Abdullah itu, kegagalannya menjejakkan kaki di bumi Los Angeles, …

[VIDEO]”Berulang Kali Tengok! Hawau Ja Gelak Macam Tu! Hahaha!”-Seram Syeriv Terjun Katil Sendiri, Part Syatilla Melvin Gelak Mencuit Hati!

Gelagat si cilik, Syeriv Samheizy atau lebih dikenali dengan gelaran manja sebagai Mat Yip merupakan anak kepada pasangan selebriti popular iaitu Syatilla Melvin dan juga Shaheizy Sam. Kecomelan Mat Yip yang sentiasa terhibur dan membuat ibunya terhibur telah meraih perhatian netizen di laman Instagram. BACA :[VIDEO] “Cerdik La Anak Depa Ni, Geram Tengok”-Gelagat Bijak Mat …

“It’s Baby Boy” – Rebecca Nur Al Islam Selamat Lahirkan Bayi Ke-5

Pelakon Datin Rebecca Nur Al Islam selamat melairkan bayi kelimanya pada jam 8.20 pagi tadi. Berita itu dikongsi sendiri oleh pengurusnya menerusi akaun Instagram (IG) bernama Carlos Hills. Menurutnya, Rebecca telah selamat melahirkan bayi lelakinya di sebuah hospital swasta di Kuala Lumpur. Carlos turut memuat naik foto Rebecca dan suami, Datuk Nor Azam Sulaiman bersama bayinya di …