Ditegur Tumpahkan Perfume Dalam Handbag, Lihat Cara Anak Shera Aiyob ‘Pujuk’ Ibunya

Pasangan Zahiril Adzim dan Shera Aiyob adalah antara pasangan yang terkenal juga dengan sweet mereka. Mereka berkahwin pada tahun 201o dan dikurniakan seorang anak lelaki bernama Nadi Anaqi yang berusia 7 tahun.

Kalau korang adalah salah seorang pengikut akaun Shera atau Zahiril mesti korang perasan dengan sikap Anaqi yang kerap membebel tapi bijak tau! Terbaru, Shera muatnaik beberapa foto Anaqi yang dikatakan merayu untuk beli aiskrim. Alamak susah sangat nak dapat aiskrim ke?

Menurut Shera, sbeelum kejadian Anaqi ada mengempasa beg tangannya dan aiskrim yang dijanjikan sebelum itu tidak tertunai dek kerana sikap Anaqi menghempas beg tangannya. Dalam kesibukannya melayan pelanggan di booth, ada percubaan Anaqi untuk memujuk ibunya supaya beli aiskrim. Aww so sweet!

Anaqi menyediakan ‘Ice Cream Card” dan kad itu mengandungi beberapa helai lagi kertas disertakan dengan tulisannya memujuk ibu supaya membeli aiskrim.

Boleh makan ice cream tomorrow ke tak, boleh tak-boleh tak, Anaqi nak makan ice cream please lah..

Daddy’s song, Nak Ke Tak Nak Lepak Mamak

Mummy;s song, You Can Count On Me

Tambah Shiera lagi, dia juag turut merasa terharu dengan usaha dan idea sendiri anaknya yang gigih mahukan aiskrim, alahai hati ibu mana tak cair kan? Namun lagu daddy itu mendatangkan kemusykilan pada Shera dan beliau syak suami dan anaknya sering menyanyi bersama lagu itu. Yela, sampaikan Anaqi tahu kan?

100618 . Cerita siang tadi. . Siapa yang tertengok instastory Mommy tadi mesti tahu kes hempasan handbag Mommy oleh Anaqi. Secara tidak sengaja mungkin tapi walau apapun tetap perlu dijadikan pengajaran untuk dia supaya lebih berhati-hati. . Sebelum berlakunya insiden tersebut, Mommy and Anaqi dah plan nak beli aiskrim sebelum ke bazaar raya. Tapi bila dah jadi, memang tak dapatlah sesi beli aiskrim tu. . Bila dah sampai bazaar, dan dalam kesibukan Mommy melayan customer yang singgah di booth, rupa-rupanya dalam diam ada percubaan membeli jiwa Mommy oleh Anaqi. Idea dia sendiri, tanpa bantuan sesiapa. Disuruhnya Mommy baca, tersengih dan berbungalah hati Mommy. . Alahai anak, siap buat ice cream card bagai semata-mata nak dapatkan juga aiskrim tu. Hurmmm, tengoklah esok macam mana kalau mood Mommy baik 😝 . Yang penting, tiba-tiba dia tulis Daddy’s song ‘Nak Ke Taknak Lepak Mamak’ tu dah kenapa??? Apakah??? Nampak sangat Daddy selalu nyanyi lagu tu dengan Anaqi 😅 . #MommySayangNadiAnaqi #HarapSemuaFahamApaYangAnaqiTulis #AnaqiMasihDalamProsesMemperbaikiTulisan #MommyBukanKejamSekadarInginDiaBelajar

A post shared by Shera Aiyob (@sheraaiyob) on

Rata-rata netizen merasa Anaqi memang seorang budak yang comel, baik dan bijak!

Hahaha comellah. Pandai dia. Alaaaaa cute

Pandainya. Please too magic word

Sumber: Ig Shera Aiyob

KisahDunia.COM

Leave a Reply