Monthly Archives: May 2018

[FOTO] Muat Naik Foto Di Instagram, Nora Danish Kini Berhijab? Alahai Manisnya..

Berhijrah untuk ke jalan yang baik bukanlah sesuatu perkara mudah. Contoh paling dekat adalah apabila seseorang wanita itu ambil keputusan ingin berhijab dan tiada salahnya jika individu itu ingin berubah secara perlahan-lahan. Ramai juga artis wanita yang dulunya free-hair kini sudah bertudung litup, terbaru pelakon comel Nora Danish memuat naik fotonya berhijab di laman sosial …

Sambut ulang tahun percintaan dengan kekasih, inilah ucapan ‘bersemut’ anak tiri Tokti di IG

Kalau sudah menjadi sebahagian daripada keluarga penyanyi tersohor Datuk Seri Siti Nurhaliza, sudah tentu mendapat tempis popularitinya sekali. Setelah salah seorang anak tirinya Adib Khalid sah bergelar suami kepada pelakon Izara Aishah, kini giliran Aazief Khalid pula menjadi perhatian apabila sedang hangat dilamun cinta dengan seorang gadis kelahiran Kuala Lumpur. Terbaru, anak bongsu Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa itu telah …

‘Rare’ dan ‘cool’, mat saleh ini pandu kereta Proton Saga keliling Eropah

Kereta Proton Saga merupakan antara kereta pertama yang dihasilkan oleh pengilang Proton yang dilancarkan oleh Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad pada 9 Julai 1985. Kereta tersebut menggunakan enjin Mitsubishi Siriu yang mampu melancarkan perjalanan. Meskipun, kereta Proton Saga jarang digunakan oleh rakyat Malaysia dek kerana terdapat pelbagai reka bentuk model kereta yang lebih moden dan terkini, …

Wincci jamah roti, kentang gara-gara wang simpanan habis

KUALA LUMPUR: Dalam mengejar kejayaan, penyanyi dan pelakon, Soo Wincci pernah mengikat perut apabila berdepan kesempitan ketika mula melanjutkan pelajaran di Berklee Music of College, Valencia, Sepanyol. Wincci, 33, yang mengambil kursus Sarjana Muzik dalam pengkhususan Produksi Muzik, Teknologi dan Inovasi di kampus itu sejak Julai tahun lalu hanya mengalas perut dengan menjamah roti dan …

[VIDEO] “Terharu Tengok Mereka Dua”- Anak Zarina Zainuddin Bikin Netizen Hiba

Siapa yang tidak mengenali dengan pelakon Zarina Zainuddin yang apabila berlakon pasti membuatkan netizen terkesan dan selain mempunyai komitmen dalam kerja beliau juga perlu menjaga Azal dan Azil. Kedua anak lelaki pelakon ini merupakan anak autisme yang memerlukan Zarina Zainuddin menjadi seorang ibu yang kuat dalam melakukan tanggungjawabnya terhadap Azal dan Azil. Azal yang dilihat …

[VIDEO] “Haha Tepuk Tangan Cover Macho Tu Hebat Dayyan, Style Kena Ada!”-Pecah Habis Black Gelak Bila Tengok Dayyan Acah Berani Dengan Arnab!

Bermula dari program realiti Mentor, Black Hanifah atau nama sebenarnya Hanifah bin Md Hanafiah mula dikenali ramai dengan suaranya yang mampu mencapai not tinggi dan sentiasa perform nyanyiannya. Tidak pernah terkucil sekalipun. Sebelum ini KD ada sajikan korang dengan video lawak Black ditampar anaknya kerana perkataan rindu kan? Dayyan yang pelat tetap nak sebut ‘rinu’ …

Lakonan terakhir Nana bersama Alif

PENYANYI dan pelakon, Siti Nordiana Alias atau Nana memberitahu drama Klik! Pengantin Musim Salju berkemungkinan projek terakhir lakonannya bersama pelakon Alif Satar. Nana, 34, berkata meskipun peminat dan penonton suka gandingan mereka dikatakan serasi di layar, enggan terus bergantung dengan Alif. “Saya yakin Alif memahaminya kerana saya sendiri harus lebih terbuka untuk bergandingan dengan barisan …

‘Tak mengaku hamil sebab segan’

KUALA LUMPUR: Pelakon Lisdawati menjelaskan dia tidak berniat menyembunyikan kehamilan bagi mengelak orang lain terutama kru produksi risau dengan dirinya. Akui isteri pengarah dan pelakon, Fauzi Nawawi ini, dia tidak mahu menyusahkan teman yang sama-sama bekerja di lokasi apatah lagi dirinya masih bertenaga biarpun kandungan sudah memasuki bulan ketujuh. “Kalau tengok saiz kandungan, memang kecil …

“Lama Tak Duduk Atas Riba Mak!” – Black Hanifah Tulis Ucapan Hari Ibu, Respon Akim Ahmad Bikin Netizen Pecah Perut!

Walaupun ucapan Hari Ibu versi ‘normal’ lebih disukai, nampaknya ucapan Hari Ibu versi ‘kelakar’ lebih diminati! Mana tidaknya, penyanyi terkenal Black menerusi laman Instagramnya sempat memuat naik sekeping gambar dirinya dan ibunya sempena sambutan Hari Ibu. Apa yang menarik, gambar berkenaan yang turut menampilkan isteri dan anaknya menunjukkan Black sedang diriba oleh ibu kandungnya. “Happy …

Reda kalau ibu kahwin dulu – Wany Hasrita

KUALA LUMPUR: Penyanyi Menahan Rindu, Wany Hasrita menerima dengan terbuka jika ibu tercinta, Norita Jaafar bertemu jodoh selepas 14 tahun bergelar ibu tunggal. Tidak kisah jika ibu berkahwin dulu, Wany memberitahu, pengorbanan ibunya tidak ternilai malah sentiasa mengutamakan anak dalam serba serbi. “Saya terima jika jodoh ibu sampai dulu. Ini kerana saya tidak mahu ibu …