Monthly Archives: April 2018

Alina Hassan enggan lagi jadi penyanyi

PETALING JAYA: Protege kepada Siti Sarah iaitu Alina enggan meneruskan kerjaya seninya sebagai seorang penyanyi seperti yang pernah dilaluinya sebelum ini kerana faktor usia. Alina atau nama sebenarnya Alina Hassan, 50, berkata dia ingin memberi tumpuan kepada perniagaan perkhidmatan pembersihan berbanding menumpukan perhatian dalam bidang seni secara sepenuh masa. “Saya rancangan nak beli sebuah van …

Bila Netizen Ejek Kekurangan Anak Yang Sumbing, Isteri Lan Solo Kongsi Perasaan Suaminya, Sedih!

Sebagai seorang ibu atau bapa, pastinya sedih apabila zuriat yang dikurniakan kepada mereka diperlekehkan oleh orang lain. Sedikit sebanyak, hati dan perasaan mereka pasti terguris lebih-lebih lagi di zaman moden sekarang ini, hanya di hujung jari sahaja kecaman dan kritikan boleh dilemparkan Isteri kepada penyanyi popular, Lan Solo iaitu Sheila Razlan menerusi akaun Instagramnya telah …

‘Kesian Anak-anak Tengah Tengok TV Tiba-Tiba’ – Sharifah Shahora Kongsi Rumah Ada Gangguan

MH pasti ada di antara korang yang pernah mengalami gangguan mistik kan? Namun begitu mungkin juga gangguan yang dirasakan itu adalah mainan perasaan sendiri. Baru-baru ini, MH tertarik dengan perkongsian daripada pelakon senior popular, Sharifah Shahora yang berkongsi tentang anak-anaknya ‘diganggu’ ketika berada di rumah. Menurutnya sebelum ini anak-anaknya pernah diganggu di tingkat atas apabila …

[FOTO] “Aduh Jangan La Nangis…”- Netizen Sebak Lihat Yusuf Iskandar Rindukan Hairul

Siapa yang tidak mengenali dengan kanak-kanak comel ini yang sememangnya sudah semakin terkenal dengan telatahnya yang dimuat naik di laman sosial oleh ibu dan bapanya  yang juga pasangan selebriti terkenal bukan? Yusuf Iskandar iaitu merupakan anak kepada pasangan pelakon Hairul Hazreen dan Hanis Zalikha yang mempunyai ramai pengikut di laman sosial instagram milik si cilik ini sendiri. …

Tak boleh tidur selagi tak jumpa ‘baby’ Aminah dan akhirnya…

PETALING JAYA: Hati ibu mana tidak luluh apabila tidak dapat menyusukan permata hati yang baru dilahirkan, apatah lagi bayi tersebut adalah bayi sulungnya. Kasih sayang yang menggunung memaksa seorang ibu, Intan Liana Abdul Aziz, 25, mencari ibu susuan buat bayinya Aminah Zulaikha yang menghidap penyakit kulit. Intan Liana yang memuat naik posting pencarian ibu susuan …

Selepas Duit Kena Cilok, Fazreen Rafi Berdepan Dugaan Lagi

Pelakon popular, Fazreen Rafi berkongsi status terbaru di media sosial mengenai kehilangan duit dalam akaun simpanan di sebuah bank yang didakwa dicuri seseorang. Ujarnya, kehilangan duitnya itu ada kaitan dengan kad bank yang digunakan untuk tujuan pembelian secara dalam talian. Dia mengakui tidak pernah menggunakan kad banknya untuk transaksi sedemikian. Dalam status yang dimuat naik …

Mr Grey mulai pulih

KUALA LUMPUR: Keadaan kesihatan pelakon utama drama Mr Grey, Fendy Bakry yang dilaporkan menghidap sakit misteri mula menunjukkan perubahan positif selepas hampir sebulan menerima rawatan. Pengurus Besar Prokuya Studio, Fadzil Zahari berkata, perkembangan positif Fendy menggembirakan mereka yang sentiasa berdoa supaya pelakon yang bernaung di bawah pengurusannya itu kembali sihat. “Alhamdulillah, keadaannya bertambah baik dan …

“Baby Girl Coming Very Soon” – Sekitar Baby Shower Elaine Daly

Pengacara dan pelakon Elaine Daly bakal menimang cahaya mata keduanya beberapa minggu lagi.Malah, pasangan Elaine dan suami, Dr. Nick Boden sempat mengadakan sebuah majlis baby shower ringkas di sebuah restoran di ibu kota semalam. Menerusi perkongsian teman rapat Elaine yang hadir pada majlis itu, Pengarah Nasional Miss Universe Malaysia itu dijangka bakal melahirkan seorang lagi …

Persembahan Buat Penonton & Juri Terpukau, Elvira Muncul Juara Mentor Otai. Tahniah!

Selepas 5 minggu berentap, akhirnya Mentor Otai melabuhkan tirai dengan menyaksikan Elvira selaku protege kepada Misha Omar, berjaya merangkul gelaran juara malam semalam. Kemenangan itu sekali gus melayakkan Elvira memenangi hadiah utama berupa wang tunai RM100,000 dan trofi. Memang hebat hebat belaka persaingan protege di konsert akhir semalam. Apa apa pun, kami di Ohbulan! mengucapkan jutawan tahniah …

[GAMBAR] Wajah Anuar Zain Terkini Persis Umie Aida?

Baru-baru ini telah berlangsungnya sebuah konsert yang menggabungkan tiga penyanyi hebat, Anuar Zain, Bunga Citra Lestari danYuka Kharisma di Plenary Hall, Kuala Lumpur Convention Centre. Lepas Kerinduan Peminat Tumpuan pada malam itu lebih tertumpu pada Anuar Zain dimana dengan adanya konsert ini ternyata kerinduan peminat-peminat terhadap pelantun lagu Keabadian Cinta ini terubat. Manakan tidak, Anuar …