(Video) Nampak Ngeri Apabila Perut Lembu Ini Ditebuk Lubang 8 Inci,Namun Inilah Alasannya Yang Buat Netizen Terkejut.

Setiap penternak yang memelihara haiwan ternakan pasti akan melakukan sesuatu untuk haiwan mereka supaya tidak hilang, tidak di ambil orang atau untuk menjaga mereka supaya sentiasa sihat.

Jika anda biasa dengan suasana kampung, penternak lembu ada waktunya mencucuk hidung lembu mereka dengan tali dan juga ada loceng di gantung beserta dengan nombor supaya lembunya itu mudah di kenal pasti jika mereka keluar berkeliaran.

Itu adalah pemandangan biasa yang kita pernah lihat.

Namun ianya tidak sama dengan lembu yang di ternak di sebuah ladang dan beberapa tempat lain di Switzerland. Badan lembu mereka akan di tebuk lubang dan sepertinya ia kelihatan agak ngeri dan agak zalim.

Penternak lembu di sana booleh memasukkan tangan ke dalam perut lembu mereka melalui lubang tersebut yang di kira agak besar.

Lubang itu di kenali dengan nama kanula yang mempunyai panjang 8 inci.

Kanula biasanya akan di lakukan pada perut lembu mereka kerana untuk melihat proses penghadaman lembu dengan lebih mudah.

Tidak semua lembu di sana mempunyai kanula di perut mereka.

Nampak Ngeri Apabila Perut Lembu Ini Ditebuk Lubang 8 Inci,Namun Inilah Alasannya Yang Buat Netizen Terkejut.

Namun begitu mengikut kajian, lembu yang mempunyai kanula ini lebih panjang hayatnay kerana penternak boleh terus memantau proses hadam dalam perut lembu mereka secara terus melalui kanual tersebut.Bagaimana kanula ini di masukkan ke dalam perut lembu? Ia di masukkan melalui proses pembedahan dan ketika selepas itu lembu akan di rehatkan. Melalui kanula ini penternak akan mencuba untuk melihat makanan mana satu yang memberikan cernaan yang baik buat lembu mereka.

 

Kesannya lembu yang punya kanula bukan sahaja panjang usianya malah mempunyai kualiti daging yang lebih baik.

 

Sumber:viralsegera

Leave a Reply