Tahniah! Bibi Ramjani Presiden Bolasepak Kelantan (KAFA) 2018 Hingga 2021

Tahniah! Bibi Ramjani Presiden Bolasepak Kelantan (KAFA) 2018 Hingga 2021
September 18, 2017
Admin
Leave a comment
USAHAWAN wanita yang juga pengasas Desa Murni Batik Sdn Bhd, Bibi Ramjani Ilias Khan dipilih menyandang jawatan Presiden Persatuan Bolasepak Kelantan (KAFA) bagi penggal 2018 hingga 2021.

 

Bibi Ramjani yang menerima 32 undi menewaskan seorang lagi calon Presiden yang juga Naib Presiden KAFA musim ini, Datuk Mohamad Nasir Hamzah (16) dalam Kongres Tahunan KAFA ke-63 di Kota Bharu, hari ini.

Pengundian terpaksa dilakukan sebanyak dua kali selepas Mohamad Nasir tidak berpuas hati dengan pengundian kali pertama.

Jawatan Timbalan Presiden kekal milik Datuk Seri Afandi Hamzah (29) selepas menewaskan Datuk Rosmadi Ismail (21).

Bagi jawatan Naib Presiden disandang Datuk Aizuddin Mohd Ghazali, (39) Nik Pakheruddin Nik Abdul Kadir (27) dan Datuk Nik Izani Nik Ibrahim (21).

Ketetapan itu dibuat selepas dua calon jawatan Azman Ibrahim yang memperoleh 35 undi dan Datuk Mohd Rosdi Ab Aziz (27) memilih untuk menarik diri.

Sementara itu 10 muka baru dipilih untuk menjawat jawatan Exco Eksekutif iaitu Datuk Mohd Rowi Dollah (51 undi),Wan Rakemi Wan Zahari (42 undi), Nubli Ab Latiff (40 undi) , Datuk Shaari Mat Husin (37), Zulkifli Omar (37) Akmal Ahmad Tabarani (33) Mohammad Ausri Husin (29), Azrul Mohd Zawawi (28) dan Mohamed Fareez Nor Amran (26), Datuk Azman Ismail (24) selepas Marzuki Jusoh yang memperolehi jumlah undi yang sama menarik diri.

Kongres yang berlangsung bermula pada 3 petang tadi tamat sepenuhnya pada 9.16 malam.

“Syukur ke hadrat Ilahi atas kemenangan dan saya berterima kasih kepada wakil Persatuan Bola Sepak Jajahan (PBJ) kerana yakin dan percaya dengan memberikan mandat ini kepada saya.

“Sukar untuk saya percaya dengan kemenangan hari ini. Namun kepercayaan yang diberikan ini akan digalas sebaik mungkin demi kegemilangan bola sepak Kelantan,” katanya ketika ditemui di Perdana Resort selepas diumumkan sebagai pemenang pada Kongres Tahunan Ke-63.

Bibi Ramjani mendapat sebanyak 32 undi sekali sekali gus menewaskan Datuk Muhammad Nasir Hamzah yang memperoleh 19 undi.

Mengulas lanjut, Bibi Ramjani berkata, walaupun beliau mengemudi KAFA, namun tidak bermakna beliau akan mengurus tadbir badan induk itu mengikut caranya tanpa berbincang dengan pasukan kepimpinan.

“Saya mempunyai sebuah pasukan gerak kerja bagi mengurus pengurusan termasuk skuad TRW. Saya sudah sediakan perancangan dan pasukan bagi menyelaraskan persatuan secara betul termasuk mengurus kewangan KAFA.

 

USAHAWAN wanita yang juga pengasas Desa Murni Batik Sdn Bhd, Bibi Ramjani Ilias Khan gembira apabila diumumkan sebagai Presiden Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) bersama Timbalan Presiden yang masih kekal menjadi milik Datuk Seri Afandi Hamzah bagi penggal 2018 hingga 2021 dalam Kongres Tahunan KAFA Ke-63 yang berlangsung di Dewan Duyung, Perdana Resort, Kota Bharu. – Foto Fathil Asri
“Insya-Allah nafas baru akan diberikan kepada KAFA dan yang lebih penting kepada TRW…Semoga TRW dapat dikembalikan kegemilangannya,” katanya.

Mengulas lanjut mengenai masalah kewangan dan tunggakan hutang, Bibi meminta penyokong memberi sedikit masa dan berjanji akan menyelesaikan perkara itu sebelum tarikh tutup pendaftaran lesen.

Beri saya sedikit masa untuk selesaikan semua itu kerana saya tidak tahu masalah sebenar yang berlaku selain jumlah yang tunggakan hutang yang perlu dibayar,” katanya.

 

Sumber : Berita Harian & Harian Metro

 

Leave a Reply